Οδοντιατρική Σύννεφα

Ημερολόγιο


Πρώτη δημοσίευση:
29 Φεβρουαρίου 2004

Τελευταία δημοσίευση:
12 Δεκεμβρίου 2008

Συντάκτης:
Οδοντιατρική

Σχετικά άρθρα:
Η στήλη με τα κοινωνικά της Οδοντιατρικής
700.000+ επισκέψεις ετησίως
About us
About us
Η απρόσωπη τεχνολογία
Αν τη στιγμή που μας γράφετε την επιστολή σας αισθάνεστε ότι απευθύνεστε σε κάποια "μηχανή", αυτό είναι ανησυχητικό.

Εμείς εκτός από το μέλημά μας να μοιραστούμε πληροφορίες, δεν καταβάλουμε κάποια προσπάθεια για να κρύψουμε τι σκεφτόμαστε και πως νοιώθουμε. Αυτή η εξωτερίκευση θα αναμέναμε να δημιουργεί μία ατμόσφαιρα εξοικείωσης και να σας διευκολύνει να μας απευθύνετε το λόγο.

Όμως το ζητούμενο ενός ιστότοπου δεν είναι να επικοινωνούν οι επισκέπτες του κατ' ιδίαν με την ομάδα των συντελεστών του. Εδώ στην Οδοντιατρική περιμένουμε από τους επισκέπτες μας να χρησιμοποιούν την υποδομή των δημοσιεύσεων στο διαδίκτυο που τους παρέχουμε, για να ανταλλάσσουν πληροφορίες και να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Η επικοινωνία και η εισαγωγή πληροφοριών είναι το οξυγόνο που ζωντανεύει μία τοποθεσία στο διαδίκτυο, πολλώ δε μάλλον, τη συγκεκριμένη.
Τα κίνητρα των συντελεστών
Έχετε δίκιο ότι το διαδίκτυο είναι ένα μέσο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ανθρώπους με τις καλύτερες αλλά και τις χειρότερες προθέσεις.

Λυπόμαστε αν σας δυσαρεστήσουμε με την απάντησή μας, αλλά η ουσιαστική ασπίδα προστασίας του χρήστη του διαδικτύου από το μέσον είναι η ικανότητα της λογικής του επεξεργασίας. Εμείς δεν είμαστε υπεύθυνοι, ούτε μπορούμε να επηρεάσουμε τον βαθμό στον οποίο αυτή η ικανότητα είναι αναπτυγμένη σε κάθε άνθρωπο.

Τουλάχιστον αυτή η τοποθεσία απευθύνεται σε ένα ειδικό κοινό, με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, που κατά τεκμήριο ικανοποιεί το παραπάνω κριτήριο.

Για να δώσουμε λίγη τροφή για τη σκέψη σας μπορούμε να προσθέσουμε τα εξής στοιχεία στην κουβέντα μας: Η δόξα και το χρήμα είναι τα δύο ισχυρότερα κίνητρα της εποχής μας. Σας λέει κάτι για τις δικές μας προθέσεις, το ότι δεν προβάλλουμε τους εαυτούς μας και ότι κανείς μας δεν αμείβεται για τις υπηρεσίες που προσφέρει;
Η χειραγώγηση των επισκεπτών
Όσο για την χειραγώγηση της γνώμης των επισκεπτών μίας τοποθεσίας, έχετε δίκιο. Κάθε "κλειστό" μέσο ενημέρωσης και επικοινωνίας, δηλαδή μέσο που επιτρέπει μόνο ή κυρίως στους συντελεστές του να πληροφορούν και να εκφράζονται, μπορεί να θέλει να σπρώξει τα πράγματα προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Εμείς όμως έχουμε υιοθετήσει το μοντέλο του ανοιχτού μέσου. Φιλοδοξούμε δηλαδή, να περιοριστούμε στο "κατασκευαστικό" μέρος της τοποθεσίας και  να αφήσουμε στους επισκέπτες μας την ευθύνη και την ικανοποίηση να δημιουργούν το περιεχόμενό του.

Και μάλιστα δεν σας αντιμετωπίζουμε μονοδιάστατα ως επαγγελματίες της οδοντιατρικής, αλλά ως ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Μπορείτε να εκφραστείτε ως οδοντίατρος, ως πολίτης, ή ως άνθρωπος, για οτιδήποτε και σε όποια έκταση θέλετε. Την οδοντιατρική, την πολιτική, την κοινωνία, την τέχνη, τα ενδιαφέροντά σας.

Υπάρχουν δύο μόνο περιορισμοί. Οι κανόνες της ελευθεροτυπίας που ισχύουν στη χώρα μας και ένα φίλτρο ποιότητας που βάζουμε εμείς οι συντελεστές αυτής της τοποθεσίας για να διαφυλάξουμε το επιθυμητό επίπεδο.

Όπως διαπιστώνετε από αυτή την ανάλυση, το ποιοι είναι τελικά οι αφανείς εργάτες που διεκπεραιώνουν τα τεχνικά θέματα μίας τοποθεσίας δεν έχει και τόση σημασία. Σημασία έχετε εσείς, γιατί σας παρέχουμε απεριόριστη φιλοξενία στις ιστοσελίδες μας, σας θέλουμε πρωταγωνιστές και δεν σας αντιμετωπίζουμε ως περαστικούς και αμέτοχους επισκέπτες.

Σας ευχαριστούμε για την αφορμή που μας δώσατε για να μιλήσουμε γι' αυτά τα θέματα.

Με εκτίμηση

Γιάννης Καρούντζος
Webmaster© Copyright : Odontiatriki.gr 2000-2023
All rights reserved. No part of this website may be reproduced, in any form or by any means,
without permission in writing from the webmaster