Οδοντιατρική Σύννεφα
Ημερολόγιο
Τελευταία δημοσίευση:
18 Αυγούστου 2018

Συντάκτης:
Οδοντιατρική
Οδοντιατρικές Επιστημονικές Εταιρείες
Επιστημονικές Εταιρείες
Ελληνική Ακαδημία Αισθητικής Οδοντιατρικής
Ε.Α.Α.Ο.Η Ελληνική Ακαδημία Αισθητικής Οδοντιατρικής δραστηριοποιείται στον επιστημονικό χώρο της Αισθητικής Οδοντιατρικής. Ιδρύθηκε το έτος 2003 και έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Hellenic Academy of Aesthetic Dentistry
Η Ελληνική Ακαδημία Αισθητικής Οδοντιατρικής είναι ένα πανελλήνιο μη κερδοσκοπικό σωματείο επιστημονικού χαρακτήρα που έχει ως πρωταρχικούς στόχους την προαγωγή της μελέτης και επιμόρφωσης στην Αισθητική Οδοντιατρική όπως και την επικοινωνία και φιλία μεταξύ οδοντιάτρων και οδοντοτεχνιτών από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο με κοινό ενδιαφέρον για την επιστημονικά τεκμηριωμένη αισθητική οδοντιατρική.

Η Ελληνική Ακαδημία Αισθητικής Οδοντιατρικής είναι ο μοναδικός αναγνωρισμένος φορέας παροχής επιμόφωσης στην αισθητική οδοντιατρική στην Ελλάδα, από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αισθητικής Οδοντιατρικής (IFED).
Αριστοτέλους 21, 546 24 Θεσσαλονίκη Website Email Timestamp
Τηλ : 2310277088
Φαξ : 2310277088
Ελληνική Ενδοδοντική Εταιρεία
Ελληνική Ενδοδοντική ΕταιρείαΗ Ελληνική Ενδοδοντική Εταιρεία δραστηριοποιείται στον επιστημονικό χώρο της Ενδοδοντίας. Ιδρύθηκε το έτος 1988 και έχει έδρα την Αθήνα.
Hellenic Society of Endodontics
Σκοπός της Εταιρείας είναι η εξασφάλιση υψηλής ποιότητας ενδοδοντικής θεραπείας στο οδοντιατρικό επάγγελμα με την ποιοτική ανύψωση της διδασκαλίας, την συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση των οδοντιάτρων, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Επιδιώκει τη συνεργασία σε θέματα Ενδοδοντίας με ανάλογες εταιρείες στο διεθνή χώρο και είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ενδοδοντικής Εταιρείας (ESE) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ενδοδοντικών Εταιρειών (IFEA).
Υψηλάντου 20-22 Κολωνάκι, 106 76 Αθήνα Website Email Timestamp
Τηλ : 2107213669
Φαξ : 2107251055
Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Στοματολογίας
GAOM Η Εταιρεία δραστηριοποιείται στον επιστημονικό χώρο της Παθολογίας Στόματος. Ιδρύθηκε το έτος 2009 και η έδρα της βρίσκεται στην Αθήνα. 
Greek Association of Oral Medicine
Η Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Στοματολογίας έχει ως στόχους :
 • Να φέρει την Στοματολογία κοντά στον Οδοντίατρο και στον Ιατρό
 • Την οριοθέτηση των νόσων που περιλαμβάνει η Στοματολογία
 • Την ανάδειξη και καθιέρωση της Στοματολογίας ως ειδικότητας
 • Την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των νόσων του στόματος
 • Την προβολή του αντικειμένου στην κοινωνία
 • Την βελτίωση της υγείας των ασθενών
 • Την συνεργασία με Οδοντιατρικούς, Ιατρικούς και Κοινωνικούς φορείς
Δημοκρίτου 24, 106 73  Αθήνα Website Email Timestamp
Τηλ : 2103626300, 2107291667
Φαξ : 2103638193, 2107241264
Ελληνική Εταιρεία Νοσοκομειακής Οδοντιατρικής
Ελληνική 
    Εταιρεία Νοσοκομειακής Οδοντιατρικής Η Εταιρεία δραστηριοποιείται στον επιστημονικό χώρο της άσκησης της Οδοντιατρικής σε νοσοκομειακό περιβάλλον. Ιδρύθηκε το έτος 1997 και έχει έδρα την Αθήνα.
Hellenic Society for Hospital Dentistry
Σκοποί της Εταιρείας είναι η συνένωση του οδοντιατρικού δυναμικού που προσέφερε ή προσφέρει τις υπηρεσίες του σε Νοσοκομεία της Ελλάδας ή του Εξωτερικού με στόχους:
 • Τη συμβολή στην ανάπτυξη και προαγωγή της Νοσοκομειακής Οδοντιατρικής.
 • Τη συστηματική μελέτη, καταγραφή και προβολή τόσο των οδοντοστοματολογικών αναγκών του πληθυσμού, όσο και των υπηρεσιών που προσφέρονται - ποιοτικά και ποσοτικά - σε νοσοκομειακό περιβάλλον, αλλά και ευρύτερα σε όλο το Σύστημα Υγείας.
 • Την ενεργό παρακολούθηση και προβολή των προβλημάτων που αναφύονται κατά την άσκηση της Οδοντιατρικής σε νοσοκομειακό περιβάλλον και τη συμβολή στην επίλυσή τους.
 • Τη συμβολή στην εκπαίδευση των οδοντιάτρων σχετικά με το αντικείμενο της Νοσοκομειακής Οδοντιατρικής.
 • Την ανάπτυξη δεσμών συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των μελών της ίδιας εταιρείας καθώς και με τα μέλη άλλων οδοντιατρικών και ιατρικών Επιστημονικών Εταιρειών, Ελληνικών και Διεθνών.
Μαυρογένους 32, 124 61 Χαϊδάρι Αττικής Website Email Timestamp
Τηλ : 2105816778
Φαξ : 2105816778
Ελληνική Εταιρεία Στοματικών Εφαρμογών Laser (Helsola)
HelsolaΗ Helsola δραστηριοποιείται στον επιστημονικό χώρο των εφαρμογών των ακτίνων laser στη στοματική κοιλότητα. Ιδρύθηκε το έτος 2003 και έχει έδρα την Αθήνα.
Hellenic Society for Oral Laser Applications
Θεόδωρου Νέγρη 16 Μακρυγιάννη, 11743 Αθήνα Website Email Phone
Ελληνική Εταιρεία Παθολογίας Στόματος
Ελληνική Εταιρεία Παθολογίας ΣτόματοςΗ Εταιρεία δραστηριοποιείται στον επιστημονικό χώρο της Παθολογίας του Στόματος (Στοματολογίας). Ιδρύθηκε το έτος 2000 και έχει έδρα την Αθήνα.
Hellenic Society of Oral Medicine and Pathology
Η Παθολογία του Στόματος αποτελεί την κλινική εξειδίκευση της οδοντιατρικής επιστήμης που ασχολείται με τη μελέτη, διάγνωση, θεραπευτική αντιμετώπιση και έρευνα μίας πληθώρας νοσημάτων της στοματικής και γναθοπροσωπικής περιοχής αλλά και με τη διάγνωση και αντιμετώπιση των στοματογναθοπροσωπικών εκδηλώσεων διαφόρων συστηματικών νοσημάτων.

Η Εταιρεία έχει τους εξής σκοπούς :
 • Την ανάπτυξη και προαγωγή της εκπαίδευσης, της έρευνας και της άσκησης της στοματικής και γναθοπροσωπικής παθολογίας στην Ελλάδα
 • Την ενθάρρυνση της ανάπτυξης δεσμών φιλίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της
 • Την προβολή των επιτευγμάτων της στοματικής και γναθοπροσωπικής παθολογίας στον Ελληνικό και διεθνή χώρο
 • Την προαγωγή της συνεργασίας με ομοειδείς οργανώσεις και εταιρείες συναφών οδοντιατρικών και ιατρικών ειδικοτήτων στον ελληνικό και το διεθνή χώρο.
Οδοντιατρική Σχολή ΑΠΘ, Πανεπιστημιούπολη, 541 24 Θεσ/κη Website Email Timestamp
Τηλ : +30 2310 999523
Φαξ : +30 2310 999455
Ελληνική Εταιρεία Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής
Haoms Η Εταιρεία δραστηριοποιείται στον επιστημονικό χώρο της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής. Ιδρύθηκε το έτος 1959 και έχει έδρα την Αθήνα.
Hellenic Association for Oral and Maxillofacial Surgery
Η Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική περιλαμβάνει την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, ώστε ο Ειδικευμένος Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός να είναι σε θέση να διαγιγνώσκει και αντιμετωπίζει τις συνήθεις, αλλά και σπανιότατες παθολογικές καταστάσεις που αφορούν στη στοματική κοιλότητα, τις γνάθους και το πρόσωπο, καθώς και τυχόν επεκτάσεις τους στην κεφαλή και στον τράχηλο.
Αθήνα Website Email Timestamp
Τηλ : 2104949707
Φαξ : 2104949708
Ελληνική Εταιρεία Ογκολογίας Στόματος
ΕΕΥΑΣΟΑΗ Εταιρεία δραστηριοποιείται στον τομέα της υποστηρικτικής αγωγής του στόματος στον ασθενή με καρκίνο, ο οποίος υποβάλλεται σε ογκολογική θεραπεία. Ιδρύθηκε το 2005 και έχει έδρα την Αθήνα.
Hellenic Association of Supportive Care of the Oral Cavity in Cancer
Η Ελληνική Εταιρεία Υποστηρικτικής Αγωγής του Στόματος στον Ογκολογικό Ασθενή (ΕΕΥΑΣΟΑ) αποτελεί μη κερδοσκοπική επιστημονική εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2005, με έδρα την Αθήνα, από 73 ιδρυτικά μέλη.

Τα μέλη είναι ιατροί και οδοντίατροι με αποδεδειγμένο ειδικό ενδιαφέρον και ειδική εκπαίδευση για τη φροντίδα του στόματος και την υποστήριξη στους ασθενείς που υποβάλλονται σε ογκολογική θεραπεία.

Σκοπός της Εταιρείας είναι η προαγωγή της Οδοντιατρικής Επιστήμης στον τομέα της υποστηρικτικής αγωγής του στόματος, στον ασθενή με καρκίνο που υποβάλλεται σε ογκολογική θεραπεία και η προαγωγή της έννοιας της Ποιότητας Ζωής στην ογκολογία, σε σχέση με την υγεία και τις λειτουργίες του στόματος.
Αναστάσεως 23, 155 61 Χολαργός Αττικής Website Email Timestamp
Τηλ : 2107461176, 2107461185
Ελληνική Οδοντιατρική Εταιρεία Εθνικού Συστήματος Υγείας
Η Εταιρεία δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χώρο της Οδοντιατρικής επιστήμης.
Ιδρύθηκε το 2001 και έχει έδρα την Αθήνα.
Σκοπός της ΕΟΕΕΣΥ είναι η ανύψωση και η διάδοση της Οδοντιατρικής και Ιατρικής Επιστήμης και ιδίως της Πρωτοβάθμιας Οδοντιατρικής Φροντίδας και της Νοσοκομειακής Οδοντιατρικής, προς όφελος της Δημόσιας Υγείας.

Ειδικότερα, οι σκοποί της Ε.Ο.Ε.Ε.Σ.Υ. είναι:
 • Η προώθηση του επιστημονικού ενδιαφέροντος οδοντιάτρων και ιατρών για το αντικείμενο της Οδοντιατρικής.
 • Η εξασφάλιση και η προώθηση υψηλής ποιότητας Οδοντιατρικής περίθαλψης εντός του Ε.Σ.Υ. και των εν γένει δημοσίων ή δημοτικών θεραπευτηρίων.
 • Η ενασχόληση με τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Οδοντίατροι εντός του πλαισίου του Ε.Σ.Υ.
 • Η παροχή διδασκαλίας, ενημέρωσης και επιμόρφωσης των Οδοντιάτρων και Ιατρών σε θέματα Οδοντιατρικής, με τη μορφή σεμιναρίων, ημερίδων, συνεδρίων, εκδηλώσεων, ανακοινώσεων, εκδόσεως περιοδικού ή ενημερωτικών φυλλαδίων, καθώς και με άλλο νόμιμο τρόπο, με στόχο τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση και τη βελτίωση της παρεχόμενης περίθαλψης και της υγείας του κοινωνικού συνόλου.
 • Η παροχή διδασκαλίας, ενημέρωσης και επιμόρφωσης των φοιτητών ιατρικής και οδοντιατρικής.
 • Η συνεργασία με ανάλογα σωματεία της Ελλάδας και του εξωτερικού σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν την Οδοντιατρική.
 • Η συνεργασία και σύνδεση με ανάλογες εταιρίες, συμβούλια, οργανώσεις, ενώσεις και φορείς στο διεθνή χώρο που ασχολούνται με θέματα της Οδοντιατρικής και της Ιατρικής.
 • Κάθε άλλος συναφής ή και παρεμφερής, με τα παραπάνω, σκοπός.
Μαιάνδρου 23 Ιλίσια, 115 28 Αθήνα Website Facebook Email Timestamp
Τηλ : 2103381583, 2132162848
Φαξ : 2132162860
Ελληνική Παιδοδοντική Εταιρεία
Ελληνική Παιδοδοντική ΕταιρείαΗ Εταιρεία δραστηριοποιείται στον επιστημονικό χώρο της Παιδοδοντίας. Iδρύθηκε το 1961 και έχει έδρα την Αθήνα.
Hellenic Society of Paediatric Dentistry
Η ΕΠΕ είναι ο επίσημος φορέας των Ελλήνων Παιδοδοντιάτρων και έχει βραβευτεί για την προσφορά της με Έπαινο από την Ακαδημία Αθηνών.

Σκοπός της Εταιρείας είναι η προαγωγή της Παιδοδοντιατρικής, στην Ελλάδα και διεθνώς, με επιστημονικό και κοινωνικό έργο. Επιπλέον βασικός στόχος της ΕΠΕ είναι η έγκυρη και τεκμηριωμένη ενημέρωση των ειδικών Παιδοδοντιάτρων, των Οδοντιάτρων και του κοινού, για θέματα στοματικής υγείας παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία.
Θηβών 2, 115 27 Γουδή, Αθήνα Website Facebook Email Timestamp
Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρεία
Ε.Π.Ε.Η Εταιρεία δραστηριοποιείται στον επιστημονικό χώρο της Περιοδοντολογίας. Ιδρύθηκε το 1982 και έχει έδρα την Αθήνα.
Hellenic Society of Periodontology
Σκοπός της Εταιρείας είναι η διάδοση της Οδοντιατρικής Επιστήμης γενικά και συγκεκριμένα η πρόληψη, η διάγνωση και η θεραπεία των νόσων του περιοδοντίου, προς όφελος της στοματικής υγείας του πληθυσμού.

Η Εταιρεία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Περιοδοντολογίας από το 1993.
Ήλιδος 54-56 Γουδή, 115 27 Αθήνα Website Email Timestamp
Τηλ : 2107484167
Ελληνική Προσθετική Εταιρεία
Ελληνική Προσθετική ΕταιρείαΗ Εταιρεία δραστηριοποιείται στον επιστημονικό χώρο της Οδοντικής Προσθετικής. Ιδρύθηκε το 1965 και έχει έδρα την Αθήνα.
Hellenic Prosthodontic Society
Η Εταιρεία απευθύνεται σε Οδοντίατρους που έχουν ιδιαίτερη ενασχόληση με την Προσθετική και τους ενδιαφέρει η συνεχής επιμόρφωση και βελτίωσή τους, αφ ενός μέσω της προσθήκης στο οπλοστάσιο τους νέων μεθόδων θεραπείας και αφ ετέρου μέσω της εξέλιξης των μεθόδων και των υλικών που ήδη χρησιμοποιούν. Απευθύνεται επίσης σε Οδοντίατρους που αγαπούν την έρευνα και τους αρέσει να παραμένουν ενημερωμένοι.
Θηβών 2 Γουδή, 115 27 Αθήνα Website Email Timestamp
Τηλ : 2107461246
Ελληνο-Γερμανικός Οδοντιατρικός Σύνδεσμος
ZahnΗ Εταιρεία αποσκοπεί στη καλλιέργεια των επιστημονικών και των επαγγελματικών σχέσεων μεταξύ των Ελλήνων και των Γερμανών οδοντιάτρων. Έχει έδρα την Αθήνα.
Greek - German Dental Association
Αναλυτικά η Εταιρεία έχει τους εξής σκοπούς :
 • Την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών Οδοντιάτρων, που εργάζονται στην Ελλάδα ή στην Γερμανία.
 • Την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των Ελλήνων Οδοντιάτρων που έχουν σπουδάσει, μετεκπαιδευτεί ή εργαστεί στην Γερμανία.
 • Την προβολή της επιστημονικής εργασίας των Ελλήνων και Γερμανών Οδοντιάτρων στην Ελλάδα, στην Γερμανία αλλά και διεθνώς.
 • Την διαφύλαξη, προστασία και προαγωγή των κοινών επιστημονικών, επαγγελματικών, ηθικών και οικονομικών συμφερόντων των παραπάνω.
 • Την προσφορά εκπαίδευσης, μετεκπαίδευσης και συνεχούς εκπαίδευσης στην Ελλάδα, στην Γερμανία αλλά και διεθνώς.
Βύρωνος 32, 154 52 Αθήνα Website Email Timestamp
Τηλ : 2106437601, 2107290963
Φαξ : 2106423956, 2106747369
Εταιρεία Ελληνικής Οδοντιατρικής
Ε.Ε.Ο.Η Εταιρεία δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χώρο της Οδοντιατρικής Επιστήμης. Ιδρύθηκε το 1989 και έχει έδρα την Αθήνα.  more 
Society of Hellenic Dentistry
Πατησίων 154, 112 57 Αθήνα Website Email Phone Fax 
Εταιρεία Οδοντοστοματολογικής Ερεύνης
EOEΗ Εταιρεία δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χώρο της Οδοντιατρικής Επιστήμης. Ιδρύθηκε το 1946 και έχει έδρα την Αθήνα.
Hellenic Society of Odontostomatological Research
Σκοπός της Εταιρείας είναι η προαγωγή της οδοντιατρικής επιστήμης, η συνεχής επιστημονική ενημέρωση των Εταίρων της, ως και όλων των οδοντιάτρων και η σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα σε αυτούς.

Η επίτευξη αυτού του σκοπού θα επιδιωχθεί με τις ακόλουθες δραστηριότητες :  
 • Την οργάνωση ειδικών σεμιναρίων, στα οποία οι Εταίροι ή άλλοι επιστήμονες θα έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε ανακοινώσεις, επί ειδικών θεμάτων της οδοντιατρικής επιστήμης και των συγγενικών προς αυτήν επιστημονικών περιοχών ως και σε παρουσίαση της δυνατότητας πρακτικής εφαρμογής των δεδομένων της οδοντιατρικής.
 • Τη μετάκληση από το εξωτερικό ειδικών επιστημόνων προς παρουσίαση στους Εταίρους και σε μη μέλη της Εταιρείας, οδοντιατρικών θεμάτων ειδικού επιστημονικού ενδιαφέροντος.
 • Την έκδοση ειδικού επιστημονικού περιοδικού με τίτλο "Οδοντοστοματολογική Πρόοδος", ως και επιστημονικών μελετών γενικότερου ενδιαφέροντος.
 • Την ίδρυση ειδικού Ινστιτούτου στο οποίο θα γίνονται από τους Εταίρους επιστημονικές έρευνες, αναγόμενες στον ειδικό κλάδο της οδοντιατρικής επιστήμης και στις συγγενικές προς αυτόν επιστημονικές περιοχές, καθώς και η πρακτική εφαρμογή των δεδομένων της επιστήμης.
 • Τη σύσταση εξειδικευμένων Επιστημονικών Τμημάτων, η δραστηριότητα των οποίων θα αναπτύσσεται στα πλαίσια της Εταιρείας.
Μικράς Ασίας 70 Γουδή, 115 27 Αθήνα Website Email Timestamp
Τηλ : 2107780671
Φαξ : 2107716671
Εταιρεία Ορθοδοντικής και Γναθοπροσωπικής Μελέτης και Έρευνας
Ε.Ο.Γ.Μ.Ε.Η Εταιρεία δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χώρο της Ορθοδοντικής. Ιδρύθηκε το 1985 και έχει έδρα την Αθήνα.
Greek Association for Orthodontic Study and Research
Σκοποί της Εταιρείας είναι :
 • Η προώθηση της έρευνας που σχετίζεται με την ορθοδοντική ειδικότητα της οδοντιατρικής επιστήμης.
 • Η καλύτερη επιστημονική και προσωπική επικοινωνία των μελών της.
 • Η καλύτερη επιστημονική ενημέρωση των μελών της, πραγματοποιούμενη με την έκδοση περιοδικού εντύπου με επωνυμία "Ελληνικό Περιοδικό Ορθοδοντικής" το οποίο στις διεθνείς σχέσεις θα αποκαλείται "Greek Journal of Orthodontics" καθώς και φυλλάδιο με τον τίτλο «Ορθοδοντικά Νέα» το οποίο στις διεθνείς σχέσεις θα αποκαλείται "Greek Orthodontic News".
 • Γενικά η δια παντός επιστημονικού ή άλλου νομίμου μέσου προαγωγή της ορθοδοντικής ειδικότητας στην Ελλάδα. Ενδεικτικά αναφέρονται: Συνέδρια, ημερίδες, ενημέρωση της κοινής γνώμης, επιμορφωτικά σεμινάρια, χορήγηση υποτροφιών, έκδοση περιοδικού εντύπου, παρέμβαση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η προβολή των θέσεων, απόψεων και δραστηριοτήτων της Εταιρείας και μελών της διαμέσου άλλων περιοδικών εντύπων.
 • Εκπροσώπηση των μελών σε ομοσπονδίες, συλλόγους, ημεδαπής ή αλλοδαπής.
Μπουμπουλίνας 3, 106 82 Αθήνα Website Email Timestamp
Τηλ : 2108227576
Φαξ : 2108253176
Εταιρεία Προληπτικής Οδοντιατρικής Ελλάδας
Ε.Π.Ο.Ε.Η Εταιρεία δραστηριοποιείται στο χώρο της Προληπτικής Οδοντιατρικής. Ιδρύθηκε το 1992 και έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Hellenic Society of Preventive Dentistry
Σκοποί της Εταιρείας είναι :
 • Η προαγωγή της Προληπτικής Οδοντιατρικής ως επιστήμης σε κλινικό και ερευνητικό επίπεδο
 • Η προβολή της Προληπτικής Οδοντιατρικής σε διεθνές επίπεδο
 • Η προώθηση της συνεργασίας της Προληπτικής Οδοντιατρικής με συγγενή επιστημονικά πεδία
Μόδι 3, 546 35  Θεσσαλονίκη Website Facebook Email YouTube Timestamp
Τηλ : 2310 240206
Φαξ : 2310 240206
Εταιρεία Σύγχρονης Οδοντιατρικής
Ε.Σ.Ο. Η Εταιρεία δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χώρο της Οδοντιατρικής Επιστήμης. Ιδρύθηκε το 1985 και έχει έδρα την Αθήνα.
Society of Contemporary Dentistry
H Εταιρία Σύγχρονης Οδοντιατρικής έχει ως αντικείμενο την ενημέρωση των οδοντιάτρων και των φοιτητών της οδοντιατρικής σε θέματα:
 • Θεραπείας των οδοντικών και στοματικών νόσων
 • Αποκατάστασης των δοντιών
 • Ενημέρωσης επί των σύγχρονων τεχνολογικών εξελίξεων & υλικών στην οδοντιατρική
Η Εταιρεία εκδίδει το επιστημονικό περιοδικό "Σύγχρονος Οδοντίατρος".
Ευριδίκης 6, 161 21 Αθήνα Website Email Timestamp
Τηλ : 2102525027, 2104185795
Φαξ : 2104945730
Ορθοδοντική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος
O.E.B.E.Η Εταιρεία δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χώρο της Ορθοδοντικής και έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Orthodontic Society of Northern Greece
Σκοποί της Εταιρείας είναι :
 • Η προαγωγή της Ορθοδοντικής Επιστήμης, ιδιαίτερα δε:
  • H έρευνα, μελέτη, διάγνωση και επίλυση των Ορθοδοντικών προβλημάτων, από θεωρητική και πρακτική άποψη, τόσο σε προληπτικό, όσο και κατασταλτικό επίπεδο.
  • H μελέτη, έρευνα και επίλυση προβλημάτων της Ορθοδοντικής, που έχουν σχέση και συναρτώνται άμεσα ή έμμεσα με άλλους κλάδους της Οδοντιατρικής, της Ιατρικής γενικότερα επιστήμης, καθώς και άλλων συναφών επιστημών.
 • Η προβολή και παρουσίαση των επιτευγμάτων της Ορθοδοντικής επιστήμης, τόσο προς τους Ορθοδοντικούς, όσο και προς του γενικούς οδοντιάτρους και το κοινό.
 • Η παρουσίαση και ανάλυση Ορθοδοντικών θεμάτων προς επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων.
 • Η επιστημονική και ηθική αγωγή και συμπαράσταση προς τα μέλη της εταιρείας, κατά την άσκηση του λειτουργήματός των και σε σχέση με αυτό.
Ταχ. Θυρίδα 50071, 540 13 Θεσσαλονίκη Website Email Facebook Timestamp
Τηλ : 2310999556
Φαξ : 2310999549
Ορθοδοντική Εταιρεία της Ελλάδος
Ορθοδοντική Εταιρεία της ΕλλάδοςΗ Εταιρεία δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χώρο της Ορθοδοντικής και έχει έδρα την Αθήνα.
Greek Orthodontic Society
Σκοποί της Εταιρείας είναι :
 • Η εν γένει θεραπεία και προαγωγή της Ορθοδοντικής Επιστήμης, ιδιαίτερα :
  • H έρευνα, μελέτη, διαπίστωση και επίλυση των Ορθοδοντικών εν γένει προβλημάτων, από άποψη θεωρητικού και πρακτικού, προληπτικού και θεραπευτικού επιπέδου.
  • H μελέτη, έρευνα και επίλυση προβλημάτων της Ορθοδοντικής, που έχουν σχέση και συναρτώνται άμεσα ή έμμεσα με άλλους κλάδους της Οδοντιατρικής, της Ιατρικής γενικότερα επιστήμης, καθώς και άλλων συναφών επιστημών.
 • Η προβολή και παρουσίαση των επιτευγμάτων της Ορθοδοντικής επιστήμης, τόσο προς τους Ορθοδοντικούς, όσο και προς του γενικούς οδοντιάτρους και το κοινό.
 • Η παρουσίαση και ανάλυση Ορθοδοντικών θεμάτων προς επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων.
 • Η επιστημονική και ηθική αγωγή και συμπαράσταση προς τα μέλη της εταιρείας, κατά την άσκηση του λειτουργήματός των και σε σχέση με αυτό.
Μαυρομιχάλη 95-97, 114 72 Αθήνα Website Email Timestamp
Τηλ : 2103615432
Φαξ : 2103615432
Στοματολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος
Σ.Ε.Β.Ε.Η Εταιρεία δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χώρο της Οδοντιατρικής επιστήμης και έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Stomatological Society of Northern Greece
O σκοπός της ίδρυσης της Σ.Ε.Β.Ε., όπως αναγράφεται και στο καταστατικό της εταιρείας και υπογράφεται από τα ιδρυτικά μέλη της, είναι η δια παντός επιστημονικού μέσου προαγωγή της οδοντιατρικής επιστήμης και της επιστημονικής καλλιέργειας των μελών της.

Με τις σημερινές συνθήκες και τις ραγδαίες εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία, η Σ.Ε.Β.Ε. στοχεύει ακόμη πιο ψηλά, με τη συνεχή ενημέρωση των μελών της μέσω σεμιναρίων, εκπαιδευτικών μαθημάτων, επιστημονικών βραδινών και συνεδρίων, καθώς και με την έκδοση του επίσημου επιστημονικού οργάνου της, το περιοδικό ΣΤΟΜΑ.

Επίσης, με τη σύνδεση άλλων επιστημονικών εταιρειών και ξένων βιβλιοθηκών αποσκοπεί στην παραπέρα συνεργασία για ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ των μελών των.
Ταχ. Θυρίδα 1546 Πανεπιστημιούπολη, 541 24 Θεσσαλονίκη Website Email Timestamp
Τηλ : 2310-999498
Στοματολογική Εταιρεία Θεσσαλίας
ΣΤΟΜ.Ε.Θ.Η Εταιρεία δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χώρο της Οδοντιατρικής επιστήμης. Ιδρύθηκε το 1989 και έχει έδρα τη Λάρισα.
Stomatological Society of Thessaly
Σκοποί της Εταιρείας είναι :
 • Η επιστημονική προαγωγή των μελών και η προώθηση της επιστήμης της Οδοντιατρικής με κάθε πρόσφορο μέσο.
 • Η δημιουργία συναδελφικού πνεύματος μεταξύ των μελών της Εταιρείας, με την σύσφιξη των επιστημονικών, επαγγελματικών και κοινωνικών σχέσεων.
Για να επιτευχθούν οι σκοποί της Εταιρείας:
 • Διεξάγονται Σεμινάρια και Συμπόσια, στα οποία προσκεκλημένοι Ομιλητές αναπτύσσουν θέματα από ολόκληρο το φάσμα της Οδοντιατρικής Επιστήμης.
 • Πραγματοποιούνται βραδινές εκδηλώσεις, όπου Θεσσαλοί Οδοντίατροι αναπτύσσουν θέματα, πάνω στα οποία ακολουθεί συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.
 • Εκδίδεται τρεις φορές το χρόνο το περιοδικό "Οδοντοστοματολογικά Νέα", στο οποίο δημοσιεύονται ανασκοπήσεις, πρωτότυπες εργασίες, ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, κλινικές ή εργαστηριακές μελέτες και ενημερωτικά άρθρα από όλο το φάσμα της Οδοντοστοματολογίας. Το περιοδικό έχει καταχωρηθεί στις βιβλιοθήκες των δύο Οδοντιατρικών Σχολών της χώρας.
 • Διοργανώνεται κάθε χρόνο, σε συνεργασία των τεσσάρων Θεσσαλικών Οδοντιατρικών Συλλόγων και της Εταιρείας, η Πανθεσσαλική Οδοντιατρική Σύνοδος, εναλλάξ σε κάθε νομό της περιφέρειας.
Ερυθρού Σταυρού 9-17, 412 21 Λάρισα Website Email Timestamp
Τηλ : 2410621649
Στοματολογική Εταιρεία Κρήτης
Στοματολογική ΚρήτηςΗ Εταιρεία δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χώρο της Οδοντιατρικής επιστήμης. Ιδρύθηκε το 1983 και έχει έδρα το Ηράκλειο Κρήτης.
Stomatologic Society of Crete
Ο σκοπός της Εταιρείας είναι η προβολή πρωτότυπων ή ερευνητικών εργασιών, καθώς και η συζήτηση επιστημονικών θεμάτων που αφορούν κατά κύριο λόγο την Οδοντιατρική Επιστήμη.
Οδός 1821, αρ. 14-16, 712 01  Ηράκλειο Κρήτης Website Email Timestamp
Τηλ : 2810288611
Στοματολογική Εταιρεία της Ελλάδος
Σ.Ε.Ε. Η Εταιρεία δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χώρο της Οδοντιατρικής επιστήμης. Ιδρύθηκε το 1937 και έχει έδρα την Αθήνα.
Stomatological Society of Greece
Σκοποί της Εταιρείας είναι :
 • Η προαγωγή της Οδοντιατρικής Επιστήμης.
 • Η επιστημονική καλλιέργεια των μελών αυτής.
 • Η ανάπτυξη σχέσεων με ομοειδή επιστημονικά σωματεία και οργανισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Η Εταιρεία εκδίδει το επιστημονικό περιοδικό ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ.
Καλλιρρόης 17, 117 43  Αθήνα Website Email Timestamp
Τηλ : 2109214325
Φαξ : 2109214204
Dentist Education Institute
DEI Το Ινστιτούτο είναι εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο, εξειδικευμένο στην δια βίου εκπαίδευση των οδοντιάτρων. Δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στην Ιταλία. 
Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Οδοντιάτρων
Το Dentist Education Institute προσφέρει προγράμματα κλινικής μετεκπαίδευσης σε πτυχιούχους οδοντίατρους, σε συνεργασία με πανεπιστήμια, κολέγια, ινστιτούτα και επιστημονικές εταιρείες. Φιλοσοφία του είναι η οδοντιατρική μετεκπαίδευση να παρέχεται σε πραγματικές συνθήκες κλινικής-ιατρείου.

Έχοντας πλήρη επίγνωση της δυναμικής του σύγχρονου επιστημονικού διεθνισμού και της ταχείας εξέλιξης της υποστηρικτικής τεχνολογίας, στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης, το Ινστιτούτο ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του σύγχρονου οδοντίατρου για γρήγορη απόκτηση της νέας γνώσης και πρακτικής χρήσης της νέας τεχνολογίας.

Το Dentist Education Institute διαθέτει στο κέντρο της Αθήνας κτηριακές εγκαταστάσεις 2.700τμ για θεωρητική, εργαστηριακή και κλινική εκπαίδευση, καθώς και βιβλιοθήκη.

Στην Ιταλία συνεργάζεται με το Ινστιτούτο IRF in Microdentistry, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Φλωρεντίας και με την επωνυμία Excellence Dental Network λειτουργεί υπερσύγχρονα οδοντιατρικά κέντρα σε εννέα πόλεις της Ιταλίας, στο Λονδίνο και την Κοπεγχάγη.

Partners DEI
Ε. Βουλγάρεως 18, Αθήνα Website Email Timestamp
Τηλ : 2103600122, 6932408082
World Academy of Growth Factors & Stem Cells in Dentistry
Wagro Η Εταιρεία δραστηριοποιείται στις εφαρμογές των Αυξητικών Παραγόντων και των Βλαστοκυττάρων στην Οδοντιατρική. Ιδρύθηκε το 2015 και η έδρα της βρίσκεται στην Αθήνα.
Διεθνής Ακαδημία Αυξητικών Παραγόντων και Βλαστοκυττάρων
στην Οδοντιατρική
Η WAGroFSCD είναι επιστημονική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με έδρα την Αθήνα. Ο σκοπός της είναι η προώθηση, η εξέλιξη και διάδοση της γνώσης για την εφαρμογή των Αυξητικών Παραγόντων και των Βλαστοκυττάρων στην καθημερινή οδοντιατρική πράξη.

Σκοπός της εταιρείας είναι : Η διενέργεια έρευνας, η εκπαίδευση, η εξειδίκευση και η αγωγή για οποιοδήποτε θέμα σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με τις στοματικές και περιστοματικές εφαρμογές των Αυξητικών Παραγόντων και των Βλαστοκυττάρων, για τη βελτίωση του επιπέδου στοματικής και περιστοματικής υγείας του πληθυσμού.

Χωρίς να περιορίζεται σε γεωγραφικά σύνορα, δίνει την ευκαιρία σε Έλληνες και αλλοδαπούς Οδοντιάτρους παγκοσμίως, να έρθουν σε επαφή με ανάλογες εταιρείες, οργανώσεις και φορείς στον διεθνή χώρο, που ασχολούνται με θέματα εφαρμογών και θεραπειών με την συμβολή των Αυξητικών Παραγόντων και των Βλαστοκυττάρων γενικότερα.
Ακαδημίας 41, 106 72 Αθήνα Website Email Timestamp
Τηλ : 2103624881
Σημειώσεις καταλόγου
 • Στον κατάλογο έχουν συμπεριληφθεί οι Εταιρείες που διαθέτουν ιστότοπο.
 • Προσθέστε μία εταιρεία στέλνοντάς μας τη διεύθυνσή της στο διαδίκτυο.
© Copyright : Odontiatriki.gr 2000-2022
All rights reserved. No part of this website may be reproduced, in any form or by any means,
without permission in writing from the webmaster