Οδοντιατρική Σύννεφα

Ημερολόγιο


Πρώτη δημοσίευση:
29 Φεβρουαρίου 2004

Τελευταία δημοσίευση:
12 Δεκεμβρίου 2008

Συντάκτης:
Οδοντιατρική

Σχετικά άρθρα:
Η στήλη με τα κοινωνικά της Οδοντιατρικής
700.000+ επισκέψεις ετησίως
About us
About us
Αγαπητέ, ή, ό  Odontiatriki.gr
Άραγε το Odontiatriki.gr είναι αρσενικό, θηλυκό ή ουδέτερο;

Η πρώτη μου απορία όταν πρωτομπήκα στο site αφορούσε στα πρόσωπα που δόμησαν και συντηρούν αυτή την πάρα πολύ όμορφη, έξυπνη και χρήσιμη προσπάθεια. Όσο όμως κι αν έψαξα, δεν βρήκα κανένα ίχνος που να προσωποποιεί ή τέλος πάντων να αφήνει κάποιο σημάδι ανθρώπου πάνω στις "ζωντανές" σελίδες του.

Μήπως είστε μία τρομερά εξελιγμένη μηχανή με τεχνητή νοημοσύνη και εξειδίκευση στην Οδοντιατρική; Μήπως είστε ο Μεγάλος Αδελφός, παιδί, ή ανίψι του;

Αστειεύομαι βέβαια στα παραπάνω, αλλά η απορία δε λύνεται, ούτε και το συναίσθημα ότι απευθύνομαι σε μία μηχανή μειώνεται. Μπορεί το internet να δίνει "τρομερές" δυνατότητες στην επικοινωνία, αλλά το "τρομερές" μπορεί να πάρει και καλή και κακή έννοια ταυτόχρονα.

Μέχρι πρότινος, όλοι οι άλλοι τρόποι επαφής μεταξύ των ανθρώπων είχαν κάτι το προσωπικό, έστω και στην εκδοχή της κακόβουλης ανωνυμίας τους. Και ξαφνικά έρχεται το internet να μας ενώσει και να μας πληροφορήσει, διεκδικώντας μέσα από ένα πρωτόγνωρο εντυπωσιασμό, την πειθώ, πίσω από την εύκολη ανωνυμία.

Και μη μου πείτε ότι οφείλει ο καθένας να είναι προσεκτικός, να ελέγχει κλπ κλπ, γιατί γνωρίζετε πολύ καλά ότι ένας άνθρωπος μπορεί να εκπαιδευτεί γρήγορα και σε πολλά, αλλά μία κοινωνία αργά και σε λίγα.

Δρογγίτης Δημήτρης
(απόσπασμα επιστολής)
Η απάντησή μας
Κατ' αρχήν κ. Δρογγίτη διαλέξαμε γι' αυτή τη σελίδα να βάλουμε μία φωτογραφία που ταιριάζει στις αναφορές σας περί Μεγάλου Αδελφού.

Αστειευόμαστε βέβαια κι εμείς. Ας έρθουμε όμως στην ουσία.

Αναφερθήκατε στην επιστολή σας σε σημαντικά θέματα. Για το ποιοι είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από αυτή την τοποθεσία, για το ότι επικοινωνώντας μαζί μας νοιώθετε πως απευθύνεστε σε μία μηχανή και αν καταλάβαμε καλά, για τον ύποπτο ρόλο που μπορεί να παίξει το διαδίκτυο στη χειραγώγηση των χρηστών του.
Ποιοί είμαστε
Η απουσία των ονομάτων των συντελεστών αυτής της τοποθεσίας δεν αποτελεί την εξαίρεση αλλά τον κανόνα στους δικτυακούς τόπους. Όμως δεν το κάνουμε επειδή έτσι συνηθίζεται. Ξέρετε, υπάρχουν και άνθρωποι που δεν τους αρέσει η προσωπική προβολή.

Είναι διαφορετικό όμως το να μη σου αρέσει η προβολή και άλλο το να κρύβεσαι. Υπάρχει μία λεπτή γραμμή ανάμεσα στην ανωνυμία και στη διακριτικότητα, την οποία οι άνθρωποι με παιδεία μπορούν να αντιληφθούν.

Ωστόσο για να καθησυχάσουμε λίγο τους φόβους σας, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας του Πανεπιστημίου Κρήτης (που διαχειρίζεται το ελληνικό κομμάτι του διαδικτύου) έχουν κατατεθεί τα στοιχεία όλων μας.

Επομένως αν εκκρεμούσε κάποιο ένταλμα συλλήψεως σε βάρος μας, να είστε βέβαιος ότι θα είχε εκτελεστεί.© Copyright : Odontiatriki.gr 2000-2024
All rights reserved. No part of this website may be reproduced, in any form or by any means,
without permission in writing from the webmaster