ΑρχικήΚατάλογοιΕπ. ΕκδηλώσειςΒιβλίαΑρχείοΕπικοινωνία


 

$

 
Πρόλογος 2ης δημοσίευσηςΤο άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά την Άνοιξη του 2005.

Στην αρχική δημοσίευση αναφέραμε τα ονόματα 3 επιχειρήσεων από αυτές που αθέτησαν τη συμφωνία μας και αρνήθηκαν να πληρώσουν τη συνδρομή τους, για την παρουσίαση των μηχανημάτων τους από την τοποθεσία μας.

Τα συμφωνηθέντα ποσά ανήρχοντο περίπου στο 10% του ποσού που θα κατέβαλαν σε μία οποιαδήποτε εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων και σκοπό είχαν την κάλυψη εξόδων όπως οι μετακινήσεις, οι επικοινωνίες, οι εκτυπώσεις και το κόστος φιλοξενίας σε server του Internet Provider.

Το 90% του ποσού που επωφελήθηκαν οι επιχειρήσεις που συνεργάσθηκαν μαζί μας αντιστοιχεί στην προσωπική μας εργασία, η οποία παρασχέθηκε αφιλοκερδώς και κυμάνθηκε από 20 μέρες ως 3 μήνες, ανάλογα με την κάθε επιχείρηση και τον αριθμό των μηχανημάτων που έπρεπε να παρουσιαστούν.

Οι συνάδελφοί μας ενημερώθηκαν για το ποιες ήσαν αυτές οι επιχειρήσεις και τώρα, στις αρχές του 2006, 9 μήνες μετά, κρίνουμε σκόπιμο να αφαιρέσουμε τα ονόματα αυτών των επιχειρήσεων και να κρατήσουμε μόνο την ουσία αυτής της υποθέσεως.

Από την αρχική δημοσίευση κρατάμε ως χαρακτηριστικό δείγμα συμπεριφοράς, την ακόλουθη ανταλλαγή ηλεκτρονικών επιστολών με μία εκ των επιχειρήσεων, από την οποία έχει πλέον αφαιρεθεί το όνομά της.

Το κακό είναι ότι ο 1 στους 2 επιχειρηματίες, θέλησε με κάποιο τρόπο να αποφύγει την πληρωμή ακόμα και μικροποσών, παρά το γεγονός ότι αυτή η συνεργασία ήταν σκανδαλωδώς ευνοϊκή για τους ίδιους.

Είναι δυστυχώς αναμενόμενο να συναντώνται τέτοιες συμπεριφορές, η έκταση όμως που έχει πάρει το φαινόμενο είναι ανησυχητική και θα πρέπει να χτυπήσει ένα καμπανάκι επαγρύπνησης στους συναδέλφους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές τους και να παίρνουν όσο το δυνατόν περισσότερα προληπτικά μέτρα για τη διασφάλιση των συμφερόντων τους.
Λέγε  με  LamoyoΟ άνθρωπος της εταιρείας με τον οποίο συνεργασθήκαμε ήταν η κα Tade.

Είχαμε μία εξαιρετική συνεργασία μαζί της το 2003, κατά την προετοιμασία της προβολής του μηχανήματος της εταιρείας της από την τοποθεσία μας. Είχαμε μείνει τόσο πολύ ικανοποιημένοι, ώστε ανακηρύξαμε τη συγκεκριμένη εταιρεία, ως τον καλύτερό μας συνεργάτη για εκείνη τη χρονιά. 

Όταν όμως ήρθε η ώρα της πληρωμής της ετήσιας συνδρομής της εταιρείας, η οποία ανερχόταν στο ..αστρονομικό ποσό των 72€, τότε αυτή η εικόνα κατέρρευσε.  Ιδού πώς..

Με την εταιρεία  ανταλλάχθηκαν συνολικά 136 email ! 

Αναδημοσιεύουμε από το αρχείο μας τα επίμαχα αποσπάσματα της ηλεκτρονικής μας αλληλογραφίας :

Odontiatriki.gr : (  Όταν ήρθε η ώρα να ζητήσουμε τα χρήματα.. )

Αποστολή email : 19/1/2005 10:06μμ
Θέμα : Ενημέρωση

...Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι την 1η Σεπτεμβρίου 2004 έκλεισε ένας χρόνος από την έναρξη συμμετοχής σας στην έκθεση μηχανημάτων που φιλοξενούμε. Το ετήσιο κόστος προβολής σας ανέρχεται στο ποσό των 72 €...

Η εταιρεία :  ( Πέφτει από τα σύννεφα.. )

Αποστολή email : 25/1/2005 04:09μμ
Θέμα : Re: Ενημέρωση

..Όσο για το ετήσιο κόστος, ομολογώ ότι ποτέ δεν συζητήσαμε για αυτό, ούτε ότι θα υπάρχει, ούτε το ύψος του. Το μόνο που θυμάμαι είναι κάποιες, όχι και τόσο διευκρινιστικές αοριστίες, που παρέπεμπαν στην εντύπωση ότι δεν θα υπάρχει κόστος (από τη στιγμή μάλιστα που ποτέ δεν αναφερθήκατε σε ποσό).

Επίσης εκείνο τον καιρό, από συζητήσεις με συναδέλφους, ενημερώθηκα ότι δεν θα υπάρχει κόστος, καθώς θα έχετε κέρδος από τους χρήστες, οπότε δεν είμαστε οι μόνοι που δεν γνωρίζαμε κάτι τέτοιο.

Odontiatriki.gr : ( Δεν είναι δυνατόν, έχουμε γράψει τόμους ολόκληρους για το θέμα της πληρωμής.. )

Αποστολή email : 25/1/2005 8:54μμ
Θέμα : Υπενθύμιση

..Φαίνεται ότι επειδή πέρασε πολύς καιρός, δεν θυμάστε την ενημέρωση που σας έχουμε κάνει. Σας παραθέτω αποσπάσματα από την αλληλογραφία μας, για να σας διευκολύνω. Μπορείτε να τα διασταυρώσετε από τα δικά σας αρχεία αλληλογραφίας στον υπολογιστή σας.

1.  Μήνυμα 24 Ιουνίου 2003

"Μετά το καλοκαίρι και συγκεκριμένα από την 1η Σεπτεμβρίου 2003 θα υπάρχει μία συμβολική χρέωση για τη φιλοξενία των σελίδων που έχει αποκτήσει κάθε εταιρεία για να προβάλει τα μηχανήματά της. Θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά για ότι ισχύει για τις τιμές, ωστόσο μπορούμε από τώρα να σας πούμε ότι η συνδρομή θα είναι ετήσια, με χαμηλό κόστος για κάθε μηχάνημα, της τάξεως των 10€ το μήνα".

2.  Μήνυμα 25 Ιουνίου 2003

"Αν οι σελίδες σας παραμείνουν ως έχουν (1 μηχάνημα), το μηνιαίο κόστος φιλοξενίας τους από το Σεπτέμβριο θα είναι 10 € "

3.  Μήνυμα 14 Ιουλίου 2003

" Η χρέωση θα γίνεται στο τέλος κάθε 12μηνης περιόδου ( στη δική σας περίπτωση την 1η Σεπτεμβρίου του 2004 )."

4.  Μήνυμα 31 Ιουλίου 2003

" Επίσης θα ήθελα να προσθέσω ότι επειδή θέλουμε να ..εξαντλήσουμε οικονομικά την επιχείρησή σας, θα μειώσουμε την τιμή από τα 10 € στα 6."


Ανακεφαλαίωση - Σημερινό δικό μας σχόλιο :

Όπως προκύπτει από την επίσημη αλληλογραφία μας με την εταιρεία, το θέμα της χρέωσης το συζητούσαμε επί 2 μήνες και έχουμε αναφέρει αναλυτικά ότι υπάρχει χρέωση, πότε αρχίζει η χρέωση, πόσο είναι το ύψος της, ποια είναι η διάρκεια της συνδρομής και πότε θα πληρωθούμε .

Όλα αυτά η εταιρεία τα χαρακτηρίζει "αοριστίες που παρέπεμπαν στην εντύπωση ότι δεν θα υπάρχει κόστος, από τη στιγμή μάλιστα που ποτέ δεν αναφερθήκατε σε ποσό".

Και ιδού η απάντηση της εταιρείας που όταν της θυμίζουμε (σιγά που είχε ξεχάσει) τη συμφωνία μας, αναφέρεται αορίστως σε οτιδήποτε άλλο εκτός από την ταμπακιέρα..

Η εταιρεία :  (  Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.. )

Αποστολή : 9/2/2005 4:42 μμ
Θέμα : Re: Αναμονή

"Με συγχωρείτε για την καθυστέρηση της απάντησής μου, αλλά ήθελα να επιβεβαιώσω κάποια στοιχεία, όπως και το έκανα.

Με όσους επικοινώνησα, μου επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κόστος καταχώρισης και ότι δεν τους έγινε ποτέ νύξη για πληρωμή. Θα ήθελα παρακαλώ να μου διευκρινίσετε τί παραπάνω έχουμε εμείς από αυτούς, ώστε εμείς να χρεωνόμαστε, ώστε να το βγάλουμε και να διαφημιζόμαστε εφεξής χωρίς χρέωση.

Το ποσόν έχετε δίκιο ότι είναι μικρό αλλά φαντάζεστε όσοι έχουν οδοντιατρικά sites να μας ζητάνε από 72 €,  χωρίς συμβόλαια,  χωρίς τίποτα;"

Σημερινό δικό μας σχόλιο :

Με φράσεις του τύπου : "Τι παραπάνω έχουμε εμείς ώστε να χρεωνόμαστε.. να το βγάλουμε βρε αδερφέ για να διαφημιζόμαστε τζάμπα",  αλλά και το  "Φαντάζεστε όποιος έχει οδοντιατρικό site, να μας ζητάει 72 €"...

Τι να πει κανείς για το θράσος των ανθρώπων..

Και κάτι ακόμα. Προσέξατε ότι η κα Tade ανέφερε ότι το συζήτησε και με άλλους επιχειρηματίες ;

Αυτή η συνεννόηση εξηγεί γιατί εμφανίστηκε μία επιδημική μορφή αμνησίας σε ορισμένους.

Για το ότι θα υπάρχει κέρδος από τους χρήστες και δεν χρειάζεται να πληρώνουν οι επιχειρηματίες για την προβολή των μηχανημάτων τους..

Είναι μία καινοφανής αντίληψη. Μας προτείνει δηλαδή να πληρώνετε εσείς οι επισκέπτες της τοποθεσίας μας οδοντίατροι, την εξυπηρέτηση των οικονομικών συμφερόντων των επιχειρήσεων !!!

Προφανώς είναι κάποιος καινούργιος τρόπος marketing αυτός. Πιθανόν αργότερα, όταν θα επισκεφθείτε κάποια εταιρεία για να δείτε τα μηχανήματά της, να σας ζητήσουν να κόψετε εισιτήριο στην είσοδο..ΕπίλογοςΑχ και να ήξεραν τα 72€  τη δύναμή τους να αλλάζουν τους ανθρώπους..


Έχουμε πει κατά καιρούς ότι τις κουβέντες μας θα πρέπει να τις κρίνετε με διαφορετικό τρόπο, από ότι αν τις διαβάζατε σε κάποιο άλλο μέσο ενημέρωσης.

Αυτή η τοποθεσία συνεργάζεται με εμπορικές επιχειρήσεις, αλλά διατηρεί την ανεξαρτησία της που της επιτρέπει και να επαινέσει, αλλά και να επικρίνει πρόσωπα και καταστάσεις.

Στην αγορά δεν είναι όλοι ίδιοι. 

Υπάρχουν άνθρωποι που θα πληρώσουν 1000€, ακόμα κι αν δεν έχουν υπογράψει κάποιο έγγραφο που να τους δεσμεύει, μόνο και μόνο γιατί έχουν δώσει το λόγο τους και αισθάνονται την ηθική υποχρέωση να είναι εντάξει στις συναλλαγές τους και από την άλλη πλευρά μπορεί κάποιος να χρωστάει 50 €, να έχει υπογράψει έγγραφα που να περιγράφουν την οφειλή του και μετά να "πουλάει τρέλα"  κατά το κοινώς λεγόμενο και αν πας να τον ζορίσεις λιγάκι για να τα εισπράξεις, να γίνεται επιθετικός, να απειλεί και να προσπαθεί να σου κάνει κακό.

Το συμπέρασμα που βγαίνει από όσα είδαν τα μάτια μας είναι να μην εμπιστεύεστε και να μη στηρίζεστε ούτε σε καλοσυνάτα πρόσωπα, ούτε σε υπεράνω υποψίας ανθρώπους με τους οποίους συναλλάσσεστε.

Αν πάει κάτι στραβά, είναι συχνά ασύμφορο οικονομικά και ψυχικά, να βρείτε άκρη.

Είναι προτιμότερο να είστε αυστηροί αλλά ακριβοδίκαιοι, παρά μεγαλόψυχοι και καλόπιστοι, γιατί αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να επανεξετάσετε τις απόψεις σας.

top


copyright Odontiatriki.gr 2000-2006