ΑρχικήΚατάλογοιΕπ. ΕκδηλώσειςΒιβλίαΑρχείοΕπικοινωνία


 

 

 
Ο  Θεσμός


Ο Θεσμός  " Νοέμβριος - Μήνας Στοματικής Υγείας "  ξεκίνησε για πρώτη φορά στη χώρα μας το 2001, στο πλαίσιο εκτεταμένου προγράμματος δράσεων της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας που υποστηρίχτηκε από την Colgate.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση των Ελλήνων για τη σημασία της στοματικής υγείας και η εκπαίδευσή τους σε θέματα που σχετίζονται με την φροντίδα των δοντιών και του στόματος.


   
Νοέμβριος  2007


Φέτος, για έβδομη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται το Νοέμβριο ο  Μήνας Στοματικής Υγείας. Στο πλαίσιο των δράσεων για τον μήνα αυτό η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ) με την υποστήριξη της Colgate θυμίζει και φέτος ότι η φροντίδα της στοματικής υγείας είναι απαραίτητη για την γενική υγεία του οργανισμού.

Όλα αυτά τα χρόνια η Ομοσπονδία με τη στήριξη της Colgate, τη βοήθεια 200 εθελοντών οδοντιάτρων και τη συνδρομή των τοπικών συλλόγων, έχει εκπαιδεύσει περισσότερα από 180.000 παιδιά σε όλη τη χώρα.

Η συνέχιση του προγράμματος για το 2008 περιλαμβάνει :
  • Την αγωγή στοματικής υγείας σε 30.000 παιδιά
  • Τη μέθοδο της βιωματικής διδασκαλίας για την υλοποίηση των δραστηριοτήτων αγωγής στις ηλικίες 9-12 και 12-15 ετών
  • Την επίσκεψη σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές με την βοήθεια κινητής μονάδας και τη συμμετοχή των Οδοντιατρικών Σχολών
     
   
Δήλωση  του  προέδρου  της  ΕΟΟ


Η δήλωση του προέδρου της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κ. Πάνου Αλεξίου, για τον Μήνα Στοματικής Υγείας, έχει ως εξής :

" Για μία ακόμα χρονιά συνεχίζουμε με αίσθημα ευθύνης το έργο που έχουμε αναλάβει απέναντι στους Έλληνες. Ο Μήνας Στοματικής Υγείας - Νοέμβριος είναι απλώς η αφορμή για να θυμίσουμε στο ευρύ κοινό ότι η στοματική υγεία αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στη διατήρηση της συνολικής υγείας και της ποιότητας ζωής του ατόμου. "


* Πηγή ενημέρωσης :  Δελτίο τύπου της Colgate


 
 
 copyright © Odontiatriki.gr :  2000-2007

Ημερομηνία αρχικής δημοσίευσης 21 Νοεμβρίου 2007
All rights reserved. No part of this website may be reproduced, in any form or by any means,
without permission in writing from the webmaster