ΑρχικήΚατάλογοιΕπ. ΕκδηλώσειςΒιβλίαΑρχείοΕπικοινωνία


 

$

  

 

 
Με μια ματιάΤο άρθρο ξεκινάει, αντί προλόγου, με την αντιγραφή ενός πραγματικού διαφημιστικού φυλλαδίου μιας κρουαζιέρας, στη διάρκεια της οποίας μεταξύ άλλων δελεαστικών υπηρεσιών προσφέρεται η λεύκανση των δοντιών.

Ακολουθεί η θέση του ερωτήματος εάν η λεύκανση των δοντιών είναι θέμα αισθητικής ή υγείας και στη συνέχεια περιγράφεται το πως δημιουργείται η εντύπωση του λευκού ως φυσικού χρώματος των δοντιών.

Στη συνέχεια αναφέρονται οι παράγοντες που μπορούν να αλλάξουν το χρώμα των δοντιών εκ των έξω και εκ των έσω και ποιά δόντια προσφέρονται για λεύκανση.

Έπεται το κυρίως θέμα, οι μέθοδοι και η περιγραφή της διαδικασίας της λεύκανσης, οι επιπλοκές που μπορεί να εμφανιστούν και μνημονεύονται άλλα μέσα λεύκανσης που κυκλοφορούν στην αγορά.

Το άρθρο κλείνει με μία αποτίμηση της λεύκανσης. 
Ονειρικές υποσχέσεις


Το "Liberty of the Seas", έγραφε στο φυλλάδιο, είναι το μεγαλύτερο, πιο σύγχρονο και πολυτελέστερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, χωρητικότητας 160,000 τόνων, με μήκος που φτάνει τα 339 μέτρα και πλάτος τα 56.

Έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 4,370 επιβατών σε 1,849 καμπίνες, διαθέτει 1,360 μέλη πληρώματος και στους χώρους του κρουαζιερόπλοιου έχει δοθεί έμφαση στο υδάτινο στοιχείο, με πολλές πισίνες, διαδραστικά σιντριβάνια, υδάτινους στροβίλους και καταρράκτες.

Στις παροχές του πλωτού παραδείσου περιλαμβάνονται εμπορικό κέντρο, θέατρο 1,350 θέσεων, καζίνο, συνεδριακός χώρος, γυμναστήριο 1,160 τμ, ένα μοναδικό στο είδος του solarium με θέματα από τη ζούγκλα, ένα spa έκτασης 428 τμ, δύο κλιμακωτά υδρομασάζ που προεξέχουν 3,5 μέτρα από τα πλάγια του πλοίου και ουσιαστικά κρέμονται πάνω από τη θάλασσα σε ύψος 34 μέτρων, εσωτερικό παγοδρόμιο, εξωτερικός τοίχος αναρρίχησης και γήπεδα μίνι γκολφ, ενώ στα 15 καταστρώματά του περιλαμβάνονται πλούσιες επιλογές για δραστηριότητες διασκέδασης και αναψυχής.

Οι επισκέπτες του spa σε ένα χώρο που καταλαμβάνει 1,400 τμ μπορούν να απολαύσουν πλήθος υπηρεσιών όπως κομμωτήριο, κέντρο αισθητικής, αντρικό κουρείο, θεραπείες βελονισμού, μανικιούρ/πεντικιούρ, λεύκανση δοντιών, προγράμματα αεροβικής & spinning, ασκήσεις ελευθέρων βαρών, σάουνα και χώρους αναζωογόνησης με υδρατμούς.

Το "Liberty of the Seas" θα ξεκινήσει την ονειρική κρουαζιέρα από το Μαϊάμι, με προορισμό εξωτικά θέρετρα στο Μεξικό, τα Γκράντ Κέημαν, τη Τζαμάικα, τη μαγευτική Αϊτή και το Πουέρτο Ρίκο.

   
 


Ιατρική Συμβουλή : Στην εξεζητημένη περίπτωση, που από όλο αυτό το πακέτο ονειρικών υποσχέσεων, η δελεαστικότερη παροχή που θα σας έκανε να αποφασίσετε αυτή την κρουαζιέρα είναι η λεύκανση των δοντιών σας, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι υπάρχουν λιγότερο περιπετειώδεις, φθηνότεροι και ασφαλέστεροι τρόποι για να το επιτύχετε..  Να απευθυνθείτε στον οδοντίατρό σας.

 

 
Life style ή υγεία;


Η λεύκανση των δοντιών άρχισε να προσελκύει το ενδιαφέρον των ανθρώπων τα τελευταία χρόνια, στα πλαίσια της αύξησης του ενδιαφέροντός τους για τη φροντίδα της εμφάνισής τους. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιδιώκουν σήμερα να φαίνονται ομορφότεροι και νεώτεροι.

Οι άνθρωποι ζουν πλέον περισσότερα χρόνια και προτιμούν αυτά τα χρόνια να τα ζήσουν ως νέοι, όμορφοι, υγιείς και δραστήριοι, παρά ως απόμαχοι και παραιτημένοι υπερήλικες.

Είναι γνωστό ότι τα παλιά τα χρόνια, στις αγοραπωλησίες των ζώων, οι αγοραστές προσπαθούσαν να διαβάσουν στα δόντια των ζώων την ηλικία τους, για να μην εξαπατηθούν. Ήταν δηλαδή ευρέως γνωστό ότι τα δόντια προδίδουν την πραγματική ηλικία των θηλαστικών. Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους.

Έτσι, μέσα στα πλαίσια της επιδίωξης να είναι ή έστω να φαίνονται τα δόντια μας, δόντια ενός νεώτερου ανθρώπου, καταβάλλεται από την οδοντιατρική επιστήμη μία προσπάθεια ώστε τα δόντια (τα ίδια ή οι προσθετικές απομιμήσεις τους) να παραμένουν στη θέση τους, σε αρμονική διάταξη, λειτουργικά και γοητευτικά στην εμφάνιση.

Υγεία δεν είναι μόνο, κατά μία στενή αντίληψη, η απουσία ασθένειας και πόνου. Είναι κάτι περισσότερο. Είναι η σωματική, ψυχική και πνευματική ευεξία του ατόμου. Κάτω από αυτό το πρίσμα, μπορούμε να θεωρήσουμε ότι η φροντίδα της εμφάνισης του ατόμου, των δοντιών του συμπεριλαμβανομένων, με ότι αυτή επιφέρει στη διάθεση και τη συμπεριφορά του, είναι μία αναζωογονητική διαδικασία και μία θεμιτή επιδίωξη.

 

 
Το φυσικό χρώμα των δοντιών


Το χρώμα των δοντιών διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο και κυμαίνεται συνήθως σε γκριζωπές  ή κιτρινωπές αποχρώσεις του λευκού. Το χρώμα επίσης διαφέρει από δόντι σε δόντι μέσα στο ίδιο στόμα, ακόμα και από περιοχή σε περιοχή του ίδιου δοντιού.

Το χρώμα των δοντιών, όπως το αντιλαμβανόμαστε, προκύπτει από το συνδυασμό των οπτικών εντυπώσεων που μας δίνουν οι δύο δομικές ουσίες τους, η αδαμαντίνη που τα επικαλύπτει εξωτερικά και η οδοντίνη που σχηματίζει τον εσωτερικό σκελετό. Το επιφανειακό στρώμα της αδαμαντίνης είναι ημιδιάφανο και μέσα από αυτό προβάλει το κιτρινωπό χρώμα της οδοντίνης που βρίσκεται από κάτω.

Η αδαμαντίνη των παιδικών δοντιών είναι λιγότερο διαφανής από την αδαμαντίνη των μονίμων δοντιών, γι αυτό τα παιδικά δόντια έχουν μία απόχρωση του λευκού που είναι πιο κοντά στο χρώμα του γάλακτος.

Από τη στιγμή που τα δόντια ανατείλλουν στη στοματική κοιλότητα, εκτίθενται σε μηχανικές δυνάμεις που με το πέρασμα των χρόνων αποτρίβουν, επιφέρουν μικρορωγμές και κατάγματα στην κρυσταλλική δομή της αδαμαντίνης και μειώνουν το πάχος της.

Την ίδια στιγμή που η αδαμαντίνη, ως ασπίδα προστασίας, δέχεται τα πλήγματα της έκθεσης και της καταπόνησης στο στοματικό περιβάλλον, όσο γερνάμε το πάχος της υποκείμενης οδοντίνης  αυξάνεται. Ο συνδυασμός της αύξησης της διαφάνειας της αδαμαντίνης λόγω της λέπτυνσής της και η μείωση της φωτεινότητας του κίτρινου της οδοντίνης λόγω αύξησης του πάχους της, έχει ως αποτέλεσμα το κιτρινωπό χρώμα της υποκείμενης οδοντίνης να προβάλει εντονότερα και σε πιο σκούρους τόνους.

Σε αυτή τη φυσιολογική διαδικασία που εξελίσσεται με το πέρασμα των χρόνων στις οδοντικές ουσίες, προστίθεται η επίδραση παραγόντων που επιδρούν πάνω σε αυτές εκ των έξω, δηλαδή από το στοματικό περιβάλλον και εκ των έσω, δηλαδή από το εσωτερικό του δοντιού, εκεί που βρίσκεται ο μαλακός πολφός του με τα κύτταρα, τα αιμοφόρα αγγεία και τα νεύρα που το διατηρούν ζωντανό.

 

σελίδα 1 από 3

 

   
 


  

   

copyright © Odontiatriki.gr :  2000-2008

Ημερομηνία αρχικής δημοσίευσης 22 Φεβρουαρίου 2008
All rights reserved. No part of this website may be reproduced, in any form or by any means,
without permission in writing from the webmaster