ΑρχικήΚατάλογοιΕπ. ΕκδηλώσειςΒιβλίαΑρχείοΕπικοινωνία


 

$

 
Η επιστολήΑγαπητοί φίλοι, 

έχετε κατασκευάσει ίσως την μοναδική οδοντιατρική ιστοσελίδα που διακρίνεται από συνεχή πληροφόρηση, επιτυχημένη έρευνα και θεματολογία με άποψη ακόμη και εκτός πεδίου οδοντιατρικής.

Η ιστοσελίδα σας για τους ευρισκόμενους μακριά από από τα κέντρα των υποτιθεμένων εξελίξεων αποτελεί μια γνωστή και σίγουρη περιοχή ενημέρωσης εδώ και αρκετά χρόνια.


Το διαδίκτυο, αν και αναφέρεται σε πλήθος χρηστών, για τον έχοντα την ευθύνη της σελίδας είναι μια μοναχική καθημερινότητα, συχνά απογοητευτική. 

Μοναχική, όμως, είναι και η πλευρά του κάθε χρήστη-επισκέπτη, που επιζητά λίγες στιγμές χαλαρότητας, μακριά από τους τέσσερις εργασιακούς τοίχους του. 


Γενικά, ο επισκέπτης δύσκολα επικοινωνεί, θέλει να δει, να χτυπήσει και να φύγει και όλα αυτά επειδή η τηλεοπτικοποίηση των πάντων τον καθηλώνει συνεχώς και τον καθιστά ένα βουβό και μόνο δέκτη . 

Θα μου πείτε λάθος, αλλά πρέπει να αναγνωρίσετε ότι αυτή είναι η σύγχρονη πραγματικότητα της ευκολίας, που μας έχει υποδείξει η "ανάγκη" για παγκοσμιοποίηση. 

Η ευκολία στην άντληση γνώσεων, κέρδους, τροφής, έρωτα κ.ά. χρειάζεται πλέον περισσότερο τις αισθήσεις παρά ενεργούς πολίτες οι οποίοι επικοινωνούν μεταξύ τους.   


Η απάντηση στους προβληματισμούς σας λοιπόν, βρίσκεται αφενός στη  φύση του μέσου που επιλέξατε να υπηρετείτε και αφετέρου στην ψυχοσύνθεση του νεοέλληνα που υφίσταται την επιρροή της εποχής του. 

Οι μεταλλαγμένοι χρήστες του διαδικτύου (φωτό) πρέπει να κάνουν τον κύκλο τους μέχρι να ανακαλύψουν τη χαμένη ζεστασιά της ανθρώπινής τους φύσης, αυτή που μάλλον τους αφαιρεί η hi-tech σχέση που έχουν συνάψει με τον υπολογιστή τους.  


Η επισκεψιμότητα του τόπου σας και η διάρκεια στον χρόνο ίσως αποτελούν τονωτικές ενέσεις για τη συνέχεια που ειλικρινά σας εύχομαι.


Τέλος, επειδή η επικοινωνία επι εδάφους ανωνυμίας δεν είναι πάντα και τόσο πρόσφορη, μία σύσταση για το ποιοί είστε δεν βλάπτει, έτσι ώστε να μη μιλάμε εμείς με ονοματεπώνυμο και εσείς με το info@odontiatriki (και το gr ως... πατρώνυμο!). 


Μετά τιμής, 

Δρ. Σπυρίδων Κουτάγιας 

Οδοντίατρος - Προσθετολόγος 
Κέρκυρα

Η απάντησή μας
Αγαπητέ κ. Κουτάγια,

Συμφωνούμε μαζί σας στα περισσότερα από τα σχόλιά σας. Επιτρέψτε μας να κάνουμε επιπροσθέτως ορισμένες επισημάνσεις.

Αφού ασχολείστε με το διαδίκτυο, ξέρετε πολύ καλά ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται να μάθει τους συντελεστές των ιστοσελίδων που επισκέπτεται. Σημασία έχει το περιεχόμενο. Αυτό καθορίζει τη σχέση μας με μία τοποθεσία.

Στο θέατρο, η αντίληψη του τι πρέπει να φωτιστεί πάνω στη σκηνή, ποια χρονική στιγμή και σε ποιο βαθμό, συνιστά μία άποψη για το έργο.

Έτσι κι εμείς, έχουμε επιλέξει σε αυτή την τοποθεσία, να φωτίσουμε εσάς.Η φύση του μέσουΑναφερθήκατε επίσης στη φύση του μέσου, η οποία κατά την εκτίμησή σας διευκολύνει την έλλειψη επικοινωνίας.

Ως αντίλογο, μπορούμε να σας αναφέρουμε δύο παραδείγματα, ένα από το εξωτερικό και ένα από την Ελλάδα.


Η τοποθεσία dpreview ασχολείται με την ψηφιακή φωτογραφία. Ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1999 (εμείς ξεκινήσαμε ένα χρόνο αργότερα) και κατόρθωσε μέσα στα 6 χρόνια που πέρασαν, να συγκεντρώσει στα φόρα που φιλοξενεί 10.000.000 μηνύματα από τους επισκέπτες της.

Ένα άλλο παράδειγμα από την Ελλάδα είναι τα φόρα του ANT1. Τα παλαιότερα μέλη που συμμετέχουν στις συζητήσεις είναι εγγεγραμμένα από το φθινόπωρο του 2003 και ο καθένας τους έχει δημοσιεύσει μέσα σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών, 6.000 - 10.000 μηνύματα.


Προφανώς η ψηφιακή φωτογραφία σε ένα αγγλόφωνο site ή το Fame Story για τα ελληνικά δεδομένα είναι θέματα που συγκινούν περισσότερο από την οδοντιατρική και τα ενδιαφέροντα των οδοντιάτρων.
Οι  προσδοκίεςΣας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Το ξέρετε κι εσείς όπως κι εμείς, ότι αυτά που προσφέρουμε είναι ελάχιστα και ότι οι προσδοκίες αμφοτέρων είναι για πολύ περισσότερα.

Όπως εσείς, έτσι κι εμείς βρίσκουμε αυτό που δεν μπορεί να μας δώσει αυτή η τοποθεσία, σε άλλους δικτυακούς τόπους.

Μακάρι κάποτε να μπορέσουμε να μιλήσουμε για τη δουλειά μας και τα ενδιαφέροντά μας εδώ, με την ίδια ευκολία που το κάνουμε στον στενό κύκλο συναδέλφων και φίλων που έχει ο καθένας μας στην προσωπική του ζωή.Τα επισκεπτήριαΥποστηρίζουμε ότι η συμβολή του καθενός από εμάς είναι αναντικατάστατη.

Αν εσείς που βρίσκεστε στην Κέρκυρα δεν πάρετε την πρωτοβουλία να εκφραστείτε για θέματα σχετικά με την άσκηση του επαγγέλματος και τη ζωή ενός οδοντίατρου στην Κέρκυρα, έτσι όπως τα αντιλαμβάνεστε από τη δική σας οπτική γωνία, δεν θα το κάνει κανένας άλλος για εσάς.

Για σκεφθείτε πόσο διαφορετική θα ήταν η εικόνα αυτής της τοποθεσίας, αν οι 3000 επισκέπτες της το μήνα, από όλες τις περιοχές της χώρας, άφηναν στο πέρασμά τους, έστω από μία φράση.top


copyright Odontiatriki.gr 2000-2005