ΑρχικήΚατάλογοιΕπ. ΕκδηλώσειςΒιβλίαΑρχείοΕπικοινωνία


 

$

 
Email  επισκέπτηΜπαίνοντας στο site σας και κοιτάζοντας τη λίστα με τα βιβλία, παρατήρησα πως υπάρχουν κάποιες ενδεικτικές τιμές, που όμως δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις τιμές στα βιβλιοπωλεία!

Θα ήθελα αν μπορείτε να μου πείτε σε ποιά βιβλιοπωλεία οι τιμές των βιβλίων αυτών είναι τουλάχιστον κοντά στις τιμές τις οποίες δίνετε σαν ενδεικτικές!

Σας ευχαριστώ πολύ
Σύντομη  απάντησηΑγαπητέ επισκέπτη, 

Κατ' αρχήν να απαντήσουμε άμεσα στο ερώτημά σας. 

Οι τιμές που αναφέρονται στις ιστοσελίδες μας είναι παλαιότερες από αυτές που ισχύουν σήμερα στα βιβλιοπωλεία.

Ο λόγος που δεν βλέπετε τις ισχύουσες τιμές είναι η άρνηση των εκδοτικών οίκων να συνεργαστούν μαζί μας και να μας ενημερώνουν για την εξέλιξη των τιμών. 

Αντιλαμβάνεστε πόσο δύσκολο γίνεται το έργο μας υπό αυτές τις συνθήκες και πως παρά τις καλές μας προθέσεις, εμείς χρεωνόμαστε τελικά την χαμηλή ποιότητα πληροφόρησης που παρέχουμε στον συγκεκριμένο τομέα.Η  αντιπληροφορική  νοοτροπίαΑυτή η άρνηση παροχής πληροφοριών είναι ένα γενικευμένο φαινόμενο που συναντάμε στους περισσότερους τομείς ενημέρωσης με τους οποίους έχουμε ασχοληθεί και το δίλημμα που αντιμετωπίσαμε ήταν να διαλέξουμε ανάμεσα στην ελλιπή ενημέρωση και στην καθόλου ενημέρωση.

Με άλλα λόγια πως να κάνεις καλή πληροφορική, όταν δεν σου επιτρέπουν την πρόσβαση στις πληροφορίες;

Είτε δεν ξεκινάς τη λειτουργία μίας ενημερωτικής τοποθεσίας, είτε ξεκινάς με ότι μπορείς να συγκεντρώσεις, ελπίζοντας πως με τον καιρό αυτή η αναχρονιστική στάση θα αλλάξει κάτω από το βάρος των καιρών, πράγμα που όπως αντιλαμβάνεστε επιλέξαμε.Εμείς  και  οι  ΕκδότεςΜε την ευκαιρία αυτής της συζήτησης, ας δούμε τι έχει συμβεί με τους οδοντιατρικούς εκδοτικούς οίκους, για να έχετε αντίληψη της κατάστασης.


Το 2000 όταν ξεκινήσαμε, επιλέξαμε ότι ένας από τους πρώτους τομείς ενημέρωσης που θέλαμε να ασχοληθούμε θα είναι τα οδοντιατρικά συγγράμματα.

Στείλαμε λοιπόν ταχυδρομικές επιστολές στους 3 κυριότερους οίκους : Λίτσα, Μπονισέλ και Παρισιάνο.

Το περιεχόμενο της επιστολής μας είναι αυτό που φαντάζεστε. Περιγράφαμε ποιοι είμαστε, τι θέλουμε να κάνουμε και τους προτείναμε να συνεργαστούμε. Καμία αντίδραση.

Στείλαμε email σε όσους εξ αυτών διέθεταν ηλεκτρονική διεύθυνση εκείνο τον καιρό. Καμία απάντηση.

Το έσχατο μέσο που είχαμε στη διάθεσή μας ήταν η προσωπική συνάντηση. Επισκεφθήκαμε τους 2 εξ' αυτών και εισπράξαμε μία συμπεριφορά υπεκφυγής και συγκαλυμμένης άρνησης, για να το πούμε ευγενικά.

Μας έκρυψαν μέχρι και τους τιμοκαταλόγους που είχαν, όταν τους ζητήσαμε, λέγοντάς μας ότι εξαντλήθηκαν ενώ τους βλέπαμε μπροστά στα μάτια μας. Ότι θα εκδώσουν νεώτερους αργότερα, αλλά όσες φορές το ξαναπροσπαθήσαμε πάντα ακούγαμε μία διαφορετική δικαιολογία, ώσπου το πήραμε απόφαση.


Να λάβετε υπ' όψη σας ότι ο σχεδιασμός μας ήταν ότι οι εκδοτικοί οίκοι θα πλήρωναν μόνο το κόστος δημοσίευσης των πληροφοριών που τους αφορούσαν, χωρίς να προκύπτει κάποιο κέρδος για την τοποθεσία μας ή στη χειρότερη περίπτωση, προκειμένου να εξασφαλίσουμε αυτή τη συνεργασία, θα αναλαμβάναμε να πληρώνουμε εμείς αυτό το κόστος, ώστε οι εκδότες να έχουν εντελώς δωρεάν προβολή των βιβλίων τους.


Δηλαδή αν το καλοσκεφθείτε, οδοντίατροι θα πλήρωναν από την τσέπη τους για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα ορισμένων επιχειρηματιών στο χώρο των οδοντιατρικών συγγραμμάτων. Ακραία τακτική, αλλά δεν απέφερε αποτέλεσμα.


Σκέψεις του τύπου να τους επισκεφθούμε οπλισμένοι, φορώντας ένα καλσόν στο κεφάλι, προκειμένου να τους πιέσουμε περισσότερο, δεν κάναμε.

Προσφάτως όμως, όπως θα είδατε, κάνουμε έκκληση, από την πρώτη μας σελίδα, στους συγγραφείς των βιβλίων, να συνεργαστούν μαζί μας για την παρουσίαση των οδοντιατρικών συγγραμμάτων, αλλά και των ιδίων, ελπίζοντας ότι δι' αυτής της οδού θα μπορέσουμε να επιτύχουμε κάτι καλύτερο.

Εμείς, ως τοποθεσία, αποτελούμε έναν κρίκο στην αλυσίδα της ενημέρωσης, ας αναλάβουν και οι υπόλοιποι τις ευθύνες που τους αναλογούν.

top


copyright Odontiatriki.gr 2000-2005