ΑρχικήΚατάλογοιΕπ. ΕκδηλώσειςΒιβλίαΑρχείοΕπικοινωνία


 

$

 

 

 
Το βασανιστικό ερώτημα


Σήμερα πήραμε μία ηλεκτρονική επιστολή με το ακόλουθο ..εκτενές κείμενο :

" Έχει πρηστεί το δόντι μου.  Τι αντιβίωση να πάρω; "

Έτσι, χωρίς προσφώνηση, πρόλογο, επίλογο. Μόνο ένα ερώτημα.
Το ερώτημα ενός βασανισμένου από τον πονόδοντο ανθρώπου.


Απάντηση : Απευθυνθείτε στον οδοντίατρό σας, ή αν δεν έχετε οδοντίατρο, φροντίστε να αποκτήσετε το δυνατόν συντομότερα.Επί της ουσίας


Αλλά ας εκλάβουμε αυτή την επιστολή ως αφορμή, για να πούμε κάποια πράγματα με τη σειρά τους..

Κατ' αρχήν αγαπητέ κύριε (ή κυρία), ο κόσμος δεν υπάρχει για να σας εξυπηρετεί.

Όταν λοιπόν θέλετε να αξιοποιήσετε την καλή διάθεση των γύρω σας, φροντίστε να είστε στοιχειωδώς ευγενικός. Ζητείστε αυτό που θέλετε με ένα "σας παρακαλώ", δώστε μας τη διακριτική ευχέρεια να ανταποκριθούμε ή να αγνοήσουμε το αίτημά σας και αφήστε μας με ένα "σας ευχαριστώ για το χρόνο σας".


Επί της ουσίας τώρα του ερωτήματός σας.

Το πρόβλημά σας θέλει άμεση οδοντιατρική αντιμετώπιση. Οδοντιατρική όμως. Όχι πρακτική.

Δηλαδή είναι λάθος σας να επιλέξετε να το χειριστείτε μόνος σας, αλλά θα πρέπει να το αξιολογήσει και να το αντιμετωπίσει ένας οδοντίατρος. Είναι πιο σύνθετο από αυτό που νομίζετε και ο δρόμος που διαλέξατε, στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα συγκαλύψει πρόσκαιρα το πρόβλημά σας, αλλά είναι βέβαιο ότι αυτό θα επιδεινωθεί και θα το ξαναβρείτε μπροστά σας εντονότερο.


 Ίσως να φοβάστε να επισκεφθείτε έναν οδοντίατρο, έχοντας στο μυαλό σας ότι η φροντίδα που θα σας παράσχει, θα είναι για εσάς μία επώδυνη εμπειρία. Έχετε απολύτως άδικο. Ο πόνος που ήδη σας βασανίζει, είναι ασυγκρίτως πιο βασανιστικός από την "ταλαιπωρία" μίας επίσκεψης σε έναν οδοντίατρο.

Πιστέψτε μας, η ανακούφιση που θα νοιώσετε μετά από τη φροντίδα του οδοντίατρου, εάν του δώσετε την ευκαιρία, θα σας κάνει να αναθεωρήσετε την προκατάληψή σας.


Αν το πρόβλημά σας είναι οικονομικό, να έχετε υπόψη σας, ότι σας συμφέρει τα οδοντιατρικά σας προβλήματα να τα αντιμετωπίζετε πριν εκδηλωθούν ή το αργότερο στην αρχική τους φάση. Τα χρήματα που θα χρειαστεί να ξοδέψετε σε αυτές τις περιπτώσεις θα είναι πολύ, μα πολύ, λιγότερα, από την περίπτωση που θα τα αφήσετε να χρονίσουν και να διογκωθούν.


Και τέλος, μία εξήγηση γιατί δεν σας υποδεικνύουμε κάποιο αντιβιοτικό. Πέραν των λόγων που σας εκθέσαμε, τα αντιβιοτικά είναι φάρμακα που θα πρέπει να χορηγούνται με ιατρική συνταγή. Ασχέτως αν αυτή η ορθή ιατρική πρακτική στη χώρα μας καταστρατηγείται.

Ο γιατρός σας είναι αυτός που θα πρέπει να αποφανθεί, αφού σας εξετάσει και αξιολογήσει το πρόβλημά σας, εάν χρειάζεστε αντιβίωση, ποιό αντιβιοτικό είναι κατάλληλο για την περίπτωσή σας, σε ποιες δόσεις θα πρέπει να το πάρετε και για πόσο χρονικό διάστημα.

Και εκτός από το αντιβιοτικό, είναι δεδομένο ότι η θεραπεία σας θα περιλαμβάνει και άλλες ιατρικές πράξεις, στα πλαίσια ενός ολοκληρωμένου θεραπευτικού σχεδίου και δεν θα περιορίζεται μόνο στη χορήγηση φαρμάκων.Επίλογος


Όπως αντιλαμβάνεστε οδοντιατρική εξέταση, διάγνωση, περίθαλψη και συνταγογράφηση, δεν μπορούμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας.

Αλλά από το χρόνο που σας αφιερώσαμε, μπορείτε να αντιληφθείτε ότι συμμεριζόμαστε τον πόνο σας και πιστέψτε μας, έστω κι αν δε σας κάναμε το χατίρι, σας συμβουλέψαμε σωστά.

top


copyright © Odontiatriki.gr :  2000-2006

Ημερομηνία αρχικής δημοσίευσης 16 Απριλίου 2006
All rights reserved. No part of this website may be reproduced, in any form or by any means, without permission in writing from the webmaster