ΑρχικήΚατάλογοιΕπ. ΕκδηλώσειςΒιβλίαΑρχείοΕπικοινωνία


 

$

 

Αγαπητή Οδοντιατρική,


Kατ' αρχήν συγχαρητήρια για το site σου, είναι πολύ ενημερωτικό και ενδιαφέρον.

Στο πλαίσιο των "κινητοποιήσεων" του κλάδου μας θα πρότεινα να άνοιγε ένας διάλογος στο site για το περίφημο θέμα του βιβλίου ασθενών.

Η δική μου πρόταση είναι η εξής :
Μήπως θα έπρεπε η Ομοσπονδία και ο Σύλλογος να βγουν στις εφημερίδες με πληρωμένες καταχωρίσεις και να ενημερώνουν τον κόσμο για το θέμα του βιβλίου;

Θέλω με απλά λόγια να πω ότι νομίζω πως είμαστε η μοναδική τάξη επαγγελματιών όπου ο ασθενής μπαίνει συχνότατα στα ιατρεία μας, μην κρατώντας φράγκο μαζί του. 

Αφήνει λοιπόν ένα φέσι, το οποίο πολλαπλασιάζεται εάν ακολουθήσουν και άλλοι (και δυστυχώς ακολουθούν πολλοί που πράττουν το ίδιο), και έρχεται η στιγμή κατά την οποία ο μεν πελάτης είναι ικανοποιημένος γιατί δεν πονάει πια και έχει σε μεγάλο βαθμό λύσει το πρόβλημά του, ο δε γιατρός βρίσκεται φεσωμένος, έχοντας παράλληλα κάνει και χίλια δυο έξοδα για την περιποίηση του πρώτου.


Μήπως λοιπόν αυτή την απαράδεκτη για πολλούς κατάσταση θα μπορούσε να λύσει το Βιβλίο ;

Πιστεύω πως τόσο ο Σύλλογος όσο κυρίως η Ομοσπονδία, έχει τη δυνατότητα μετά από μία γενική συνέλευση να βγει με πληρωμένες καταχωρίσεις στις εφημερίδες και να πει : 

Η ελάχιστη επίσκεψη στον οποιονδήποτε οδοντίατρο της χώρας, χρεώνεται π.χ. με 20 € . Όποιος επισκέπτεται οδοντίατρο θα πρέπει να καταγράφει την επίσκεψή του στο Β.Α. και να πληρώνει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ την ελάχιστη αυτή επίσκεψη.

Εάν δε πρόκειται για εργασία που θα συνεχισθεί επί μακρόν και έχει συμφωνηθεί μεταξύ ιατρού και ασθενούς το ποσό των 500 € π.χ., τότε από το τελικό αυτό ποσό θα αφαιρούνται στο τέλος οι επιμέρους επισκέψεις.


Θεωρώ πως με τον τρόπο αυτό διασώζουμε τόσο το επαγγελματικό μας κύρος όσο και την ανθρώπινή μας αξιοπρέπεια. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Γιούλη  Κόκκορη

top
copyright Odontiatriki.gr 2000-2003