ΑρχικήΚατάλογοιΕπ. ΕκδηλώσειςΒιβλίαΑρχείοΕπικοινωνία


 

$

 Ίσως κάποιοι από εσάς γνωρίζετε την εξαμηνιαία έκδοση καταλόγου των οδοντιατρικών μηχανημάτων ( εκδόσεις "Tode",  Γιάννης Κορωνιός, Αθήνα ). Πρόκειται για μία προσεγμένη δουλειά και αυτό μας έκανε να θεωρήσουμε ότι τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι συντελεστές του εντύπου είναι αξιόπιστα και ότι μπορούμε να βασιστούμε σε αυτά για να κάνουμε μία μικρή έρευνα.Η  δοκιμασία


Γνωρίζουμε πως οι διευθύνσεις της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας για διάφορους λόγους αποκτώνται και εγκαταλείπονται με ευκολία . Θελήσαμε λοιπόν να δούμε πόσες από αυτές τις διευθύνσεις ισχύουν λίγο καιρό μετά από την έκδοση του περιοδικού και πόσες έχουν καταργηθεί. 

Ήμασταν βέβαια υποψιασμένοι για το πιθανό αποτέλεσμα, αλλά παρόλα αυτά το στοιχείο της έκπληξης δεν έλειψε.

Συγκεκριμένα πήραμε τις διευθύνσεις email των οδοντοτεχνιτών που βρήκαμε στο περιοδικό και στείλαμε από μία δοκιμαστική επιστολή, για να δούμε πόσες από αυτές θα φτάσουν στον προορισμό τους και πόσες θα επιστραφούν ανεπίδοτες .

Στείλαμε συνολικά 20 email εκ των οποίων τα 13 επεστράφησαν από τους Mailer Daemons των διαφόρων υπηρεσιών ταχυδρομείου με την ένδειξη "No mailbox here by that name" ή κάποια άλλη παρεμφερή . 

Με απλά λόγια ότι δεν υπάρχει τέτοιος παραλήπτης σε αυτή τη διεύθυνση. Επίσης το ex-treme.gr δεν υπάρχει πια. Όπου συναντήσαμε κεφαλαίο γράμμα δοκιμάσαμε και με κεφαλαίο και με μικρό.


Οι ανύπαρκτες πλέον διευθύνσεις είναι:

ge.Kator@hol.gr  ( Αιγινίτης Μ.- Κουταβάς Ι. )

dentaland@mail.city.com  ( Ανδρεόπουλος Χρήστος )

art-oral@hol.gr  ( Ανδριτσόπουλος Απόστολος )

galinos@ex-treme.gr  ( Γαληνός Βασίλειος )

fnlabor.@internet.gr  ( F.N. Orthodontics )

tacancom@hotmail.com  ( Ευφραιμόπουλος Αναστάσιος )

karagianakis@internet.gr  ( Καραγιαννάκης Κων/νος )

attilio35@Yahoo.com  ( Λυμπερόπουλος Ιωάννης )

ni.migos@otenet.gr  ( Μίγκας Νικόλαος )

d.neofitos@hotmail.com  ( Νεόφυτος Διονύσιος )

texniexo@otenet.gr  ( Παπαφλωράτος-Ποδαράς-Σπυριάδου )

saliagopoulos@mycosmos.gr  ( Σαλιαγκόπουλος Δημήτριος )

Keradent@ex-treme.gr  ( Φιλιππούσης Ελευθέριος )


Η έκπληξη ήταν ο μεγάλος αριθμός των επιστολών που γύρισαν πίσω.

Θυμίζουμε ότι τα στοιχεία φιλοξενούνται  στο τελευταίο τεύχος του συγκεκριμένου περιοδικού και όχι σε κάποιο παλαιότερο. Δηλαδή περίπου μέσα σε ένα 3μηνο το 65% των διευθύνσεων αλληλογραφίας των οδοντοτεχνιτών που δημοσιεύει το έντυπο, έχουν πλέον καταργηθεί ( με την προϋπόθεση ότι έχουν αναγραφεί σωστά στο περιοδικό, αλλά τέτοιο λάθος δεν θα μπορούσε να συμβαίνει σε αυτή την έκταση ).
Τα  Συμπεράσματα


Άλλα τα μάτια του λαγού ...


Το πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει από αυτή τη μικρή διερεύνηση είναι πως τα  περιοδικά δυσκολεύονται να  παρακολουθήσουν δεδομένα που αφορούν ή προβάλλονται στο διαδίκτυο, όταν αυτά  αλλάζουν πολύ γρήγορα . 

Οι περιοδικές εκδόσεις προσφέρονται για την παρουσίαση περισσότερο στατικών δεδομένων, επειδή λόγω διαφορετικής τεχνολογίας χρειάζονται μεγαλύτερους χρόνους ανάμεσα στην καταγραφή και την παρουσίαση ή την ανανέωση μίας πληροφορίας. 

Αντιθέτως το διαδίκτυο είναι ένα μέσο γρηγορότερο και δυναμικότερο από την έντυπη ενημέρωση. Μπορεί να παρακολουθεί τον πραγματικό χρόνο ή να τρέχει*  πίσω από αυτόν με υστέρηση λίγων λεπτών, ή λίγων ωρών, όταν τα περιοδικά υστερούν κατά ημέρες, εβδομάδες ή μήνες.

Εξ ίσου σημαντικό με αυτό είναι ότι το διαδίκτυο ως τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να βρίσκεται υπό συνεχή έκδοση όλο το 24ωρο, να αποκαθιστά τις παραλήψεις του και να κάνει τις διορθώσεις του, ενώ ένα έντυπο μετά από την εκτύπωσή του δεν μπορεί να αλλάξει. Αυτό το χαρακτηριστικό προσδίδει στο διαδίκτυο την ευχέρεια να διαθέτει περισσότερο ακριβές και αξιόπιστο (ενημερωμένο) περιεχόμενο.

( *όσο για το τρέξιμο πίσω από τον πραγματικό χρόνο : το διαδίκτυο έχει μεν αυτή τη δυνατότητα δε σημαίνει όμως κατ' ανάγκην ότι την αξιοποιεί. Είναι σαν να έχεις ένα αυτοκίνητο που μπορεί να αναπτύξει τελική ταχύτητα 240 χιλιομέτρων την ώρα. Αν όμως εσύ επιλέξεις αντί να οδηγήσεις,  να ξαπλώσεις , τότε το αυτοκίνητό σου θα τρέχει με 0 χιλιόμετρα την ώρα. Γι' αυτό όχι και τόσο σπάνια θα έχετε συναντήσει στις περιπλανήσεις σας τοποθεσίες που φιλοξενούν πληροφοριακό υλικό που έχει "λήξει" πριν από πολλούς μήνες )

next page

top
copyright Odontiatriki.gr 2000-2002