ΑρχικήΚατάλογοιΕπ. ΕκδηλώσειςΒιβλίαΑρχείοΕπικοινωνία


 

$

 
Η επιστολή


Γειά σας φίλοι στο καλύτερο και πληρέστερο site για οδοντιάτρους. Λέγομαι Παλάσκας Δημήτρης και είμαι από τη Θεσσαλονίκη.

Θα ήθελα να θίξω κάποια έλλειψη του site, η οποία του στερεί τη δυνατότητα να χαρακτηριστεί "ΑΡΙΣΤΟ". Δεν είναι τίποτα άλλο, παρά η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ενός FORUM για οδοντιάτρους.

Κάτι τέτοιο θα ήταν χρήσιμο και για τη δημιουργία επαφών με οδοντιάτρους από άλλη πόλη, σε ένα σταθερό δικτυακό τόπο και για την ανταλλαγή εμπειριών και ιδεών πάνω σε περιστατικά, ακόμα και για τη δημιουργία επιστημονικών εργασιών. 

Επίσης θα μπορούσε να υπάρχει ένα topic σχετικά με τα προβλήματα γραφειοκρατίας ή άλλα σχετικά με τα επαγγελματικά μας, ώστε από κοινού να διαμορφώσουμε προτάσεις.

Ίσως και κάποιο topic για πληροφορίες από εταιρείες και προϊόντα να βοηθούσε στα έσοδά σας.

Παρακαλώ να σκεφθείτε σοβαρά το εγχείρημα του φόρουμ. Είναι κάτι που με όσους συναδέλφους το έχω συζητήσει, το θεωρούν εύχρηστο και αναγκαίο εργαλείο, σε ένα τόσο δύσκολο και μοναχικό επάγγελμα.

ΕυχαριστώΗ απάντηση :  Ναι μεν, αλλά...


Αγαπητέ Δημήτρη,

Όπως βλέπετε σας μιλάμε με την οικειότητα που θα μιλούσαμε αν βρισκόμασταν σε ένα φόρουμ. Πολύ καλά κάνετε και ζητάτε. Ότι κι αν είναι αυτό.

Ώστε θέλετε φόρουμ, έεε; Κι εμείς το ίδιο.

Να μη σας πούμε ότι αν εσείς το θέλετε μία φορά, εμείς το θέλουμε δέκα. Να μη σας πούμε επίσης ότι αν εσείς το ζητάτε τώρα, εμείς θα θέλαμε να το έχουμε φτιάξει πριν 5 χρόνια, από το 2000, όταν ξεκινήσαμε.

Γι' αυτό το λόγο δεν χρειάζεται να επιστρατεύσετε επιχειρήματα για να μας πείσετε για τη χρησιμότητά του. Ο λόγος που δεν υπάρχει φόρουμ στην τοποθεσία μας είναι άλλος. Οι οδοντίατροι.

Για την ακρίβεια είναι τόσοι λίγοι οι οδοντίατροι που θα συμμετείχαν αυτή τη στιγμή σε ένα φόρουμ, ώστε δεν είναι αρκετοί για να συντηρήσουν τη λειτουργία του.


Άλλες απόπειρες


Είστε από τη Θεσσαλονίκη. Πάρτε για παράδειγμα το φόρουμ του Ο.Σ. Θεσσαλονίκης. 

Ένα φόρουμ που δεν ξεκίνησε σήμερα, για να μην έχουν αντιληφθεί ακόμα την ύπαρξή του οι συνάδελφοί μας, αλλά λειτουργεί από το 2001.

Μέσα λοιπόν σε ολόκληρο το 2004 δημοσιεύτηκαν 4 μόνο μηνύματα. Ένα μήνυμα δηλαδή, κάθε 3 μήνες. Οι 3 από τους 4 τολμηρούς που έστειλαν μηνύματα πήραν (0) απαντήσεις, κοινώς τους έγραψαν (ωραίο συναίσθημα κι εποικοδομητικό επίσης για τη συνέχεια ενός φόρουμ). Ο τέταρτος στάθηκε πιο τυχερός και δέχτηκε (2) απαντήσεις (δεν ξέρουμε αν το γιόρτασε).

Μα είναι αυτό το πράγμα φόρουμ; Είδατε εσείς να γίνεται καμία συζήτηση ; Είδατε να αναπτύσσεται κάποια θεματολογία ; Έχει καμία σχέση αυτό που συμβαίνει με αυτό που περιγράψατε ως επιθυμητό;


Μα πού είναι οι άλλοι;


Γιατί όμως να συμβαίνει αυτό;  Ο κόσμος της Οδοντιατρικής στην Ελλάδα αποτελείται από 15.000 περίπου ανθρώπους.

Αν αυτοί οι 15.000 επισκεπτόντουσαν το διαδίκτυο συστηματικά (2-3 φορές την εβδομάδα), τότε ένα καλό ελληνικό οδοντιατρικό site θα έπρεπε να δεχόταν περίπου 150.000 επισκέψεις το μήνα και τα ανάλογα έσοδα για να αναπτυχθεί.

Όταν εμείς δεχόμαστε περίπου 3.000 επισκέψεις το μήνα, αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε φτάσει μόλις στο 2% αυτού του στόχου. Ο αριθμός των 3.000 επισκέψεων δεν είναι αμελητέος, αλλά αυτό το 2% συμμετοχής του οδοντιατρικού κόσμου δείχνει πόσο ανώριμη είναι ακόμα η κατάσταση στο ελληνικό οδοντιατρικό διαδίκτυο.

Μπορεί εσείς, εμείς και μερικοί ακόμα να αγαπάμε πολύ το διαδίκτυο, να πιστεύουμε σε αυτό, αλλά για να υπάρξει ανάπτυξη, θα πρέπει να φτάσουμε σε άλλα μεγέθη. Εμείς, οι συντελεστές της τοποθεσίας, πρέπει να δείξουμε υπομονή, επιμονή και ρεαλισμό.


Και τώρα τι γίνεται;


Αυτό το οποίο ως τοποθεσία θέτουμε ως ρεαλιστικό στόχο για την ώρα, είναι όλοι εμείς οι οποίοι πιστεύουμε στο μέσο, στις δυνατότητές του και στη χρησιμότητά του, να μην περιμένουμε τους υπόλοιπους παραμένοντας αδρανείς και παροπλισμένοι για τα επόμενα χρόνια.

Στην τοποθεσία μας δίνουμε στον έλληνα οδοντίατρο τη δυνατότητα να συμμετέχει και να επικοινωνεί όποτε θέλει, όσο θέλει και για όποιο ζήτημα θέλει. 

Μπορεί αυτό να μη γίνεται με την αμεσότητα επικοινωνίας που έχει ένα φόρουμ, αλλά είναι το δεύτερο καλύτερο πράγμα που είναι εφικτό αντ' αυτού, για την ώρα.

Είναι λογικό ένας επισκέπτης να κρίνει ότι βλέπει σε μία τοποθεσία και να το συγκρίνει με ιδεατές καταστάσεις που έχει στο μυαλό του. Όμως πιστέψτε μας, το μεράκι μας είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που μας επιτρέπουν οι παρούσες συνθήκες να δείξουμε.


Επίλογος


Σας ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε μαζί μας, που μοιραστήκατε τις προσδοκίες σας κι ελπίζουμε τόσο εσείς όσο και οι φίλοι & συνάδελφοι στους οποίους αναφερθήκατε να είστε ανάμεσα σε εκείνους που θα θέσουν βάσεις για όσα ακολουθήσουν.
top


copyright Odontiatriki.gr 2000-2005