Οδοντιατρική Σύννεφα

Ημερολόγιο


Πρώτη δημοσίευση:
24 Ιουνίου 2008

Συντάκτης:
Οδοντιατρική

Σχετικά άρθρα:
Οδηγίες εγγραφής στον κατάλογο
Η προστασία των στοιχείων εγγραφής
Κάτι περισσότερο από απλή εγγραφή: Η δημιουργία Προφίλ Οδοντίατρου
Προφίλ Οδοντίατρου
Οι στοιχειώδεις πληροφορίες
Η απλή εγγραφή στον κατάλογο των Οδοντιάτρων είναι μία ευέλικτη καταχώριση που μπορεί να είναι τόσο απλή, ώστε να περιλαμβάνει μόνο το όνομα του γιατρού, τη διεύθυνση ιατρείου,  το τηλέφωνο και το email του.

Ασφαλώς αυτές οι πληροφορίες είναι αρκετές για να παραπέμψουν συναδέλφους αλλά και ασθενείς σ' εσάς, αλλά σε όσους δεν σας γνωρίζουν, δηλαδή στους περισσότερους Έλληνες, σας εμφανίζουν ως μία απρόσωπη καταγραφή, που χάνεται μέσα στην παρομοιομορφία και την πληθώρα παράθεσης ονομάτων και αριθμών.

Η Οδοντιατρική στην προσπάθειά της να σας παράσχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερα περιθώρια ελευθερίας, επιτρέπει στους συναδέλφους να αρκεστούν, αν αυτό προτιμούν, σε αυτού του είδους και την έκταση πληροφόρησης.

Σας δίνει όμως παράλληλα και τη δυνατότητα να συμπεριλάβετε στα στοιχεία της εγγραφής σας περισσότερες πληροφορίες για εσάς,  τέτοιες που να σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα μίνι προφίλ του Οδοντίατρου που είστε και να εκφράσετε τη μοναδικότητά σας, ανάμεσα σε χιλιάδες συναδέλφους.
Η εγγραφή είναι μία υπηρεσία που Εσείς προσφέρετε
Η εγγραφή σας σε αυτή την τοποθεσία, όπως και αλλού έχουμε τονίσει, δεν έχει την έννοια της συνδρομής σας σε αυτήν, αλλά θα πρέπει να την δείτε ως μία υπηρεσία που προσφέρετε εσείς προς το κοινωνικό σύνολο. Μία υπηρεσία ενημέρωσης.

Μία υπηρεσία ασφαλώς χρήσιμη για το ευρύ κοινό, αλλά κυρίως υπερπολύτιμη σε εκείνους που την έχουν σε κάποια στιγμή της ζωής τους, μεγάλη ανάγκη.
Απλή εγγραφή ή δημιουργία προφίλ Οδοντίατρου;
Αν αντιλαμβάνεστε κι εσείς την συμμετοχή σας στον κατάλογο ως προσφερόμενη υπηρεσία, τότε εύκολα θα προσχωρήσετε στη λογική ότι ο εμπλουτισμός της εγγραφής σας, με περισσότερες και πιο σαφείς πληροφορίες για το επιστημονικό σας προφίλ, συνιστά αναβάθμιση της ενημερωτικής υπηρεσίας που παρέχετε.

Κινούμενη προς αυτή την κατεύθυνση, η Οδοντιατρική προτείνει στους συναδέλφους, στους ήδη αλλά και στους μελλοντικούς εγγεγραμμένους, να συμπεριλάβουν στα στοιχεία που δημοσιεύουν μέσω της εγγραφής τους, δύο πρόσθετες πληροφορίες.

Α. Το πανεπιστήμιο από το οποίο αποφοίτησαν (και μέσα σε παρένθεση τη χρονιά της αποφοίτησής τους)  και..

Β.   Τον επαγγελματικό σύλλογο στον οποίο είναι εγγεγραμμένοι (και μέσα σε παρένθεση τον αριθμό μητρώου τους).

Εννοείται και φυσικά ήδη το κάνουν οι συνάδελφοι, ακολουθούν, εφόσον υπάρχουν, οι πληροφορίες για μεταπτυχιακές σπουδές.

Υπάρχουν πολλές χρήσιμες εφαρμογές γι' αυτά τα νέα στοιχεία. Εντελώς ενδεικτικά σας αναφέρουμε, ότι με την πρώτη πληροφορία μπορούν εύκολα οι οδοντίατροι να ελέγξουν αν με τον εγγεγραμμένο ή την εγγεγραμμένη συνάδελφο υπήρξαν συμφοιτητές στο ίδιο έτος, αν πρόκειται για νεώτερο ή παλαιότερο συνάδελφο και κατά πόσο.

Επίσης, στους ασθενείς, παρέχεται η δυνατότητα να μαθαίνουν πόσα χρόνια είναι ένας οδοντίατρος στο επάγγελμα, από ποιό πανεπιστήμιο έχει πάρει το πτυχίο του και αν το ιατρείο του λειτουργεί νόμιμα.
Ο σεβασμός του δικαιώματος επιλογής εκ μέρους του ασθενή
Κάποιοι ασθενείς νοιώθουν καλύτερα με έναν νέο γιατρό, άλλοι προτιμούν τους μεγαλύτερους και άλλοι είναι επιφυλακτικοί απέναντι σε αποφοίτους συγκεκριμένων πανεπιστημίων. Διαβάζοντας ένας επισκέπτης στον κατάλογο τα στοιχεία των περισσοτέρων συναδέλφων, συχνά δεν θεωρεί τις πληροφορίες που βρίσκει εκεί  επαρκείς για να σχηματίσει την εικόνα που θα ήθελε.

Όπως σ' εμάς αρέσει να έχουμε το δικαίωμα της επιλογής σε διάφορα θέματα, έτσι θα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε ότι με τη στάση μας κάποιες φορές διευκολύνουμε ή δυσχεραίνουμε στους άλλους την ευχέρεια της δικής τους επιλογής.

Μπορούμε να κάνουμε μαζί το άλμα από τη δημιουργία καταλόγου απλών καταχωρίσεων, σαν να επρόκειτο για παλιό τηλεφωνικό κατάλογο, προς την ολοκληρωμένη παρουσίαση  των Οδοντιάτρων, με το προφίλ του κάθε επιστήμονα, με ελάχιστη προσπάθεια και πάντοτε σεβόμενοι το δικαίωμά σας στην ελεύθερη επιλογή για το ποιές πληροφορίες θέλετε να γνωρίζουν οι άλλοι για εσάς.

Αναλογιστείτε ότι μέσα από το ιστορικό που παίρνουμε από κάθε ασθενή, του ζητούμε πολύ περισσότερες πληροφορίες και θεωρούμε πολύ φυσιολογικό και δικαιολογημένο να τον υποβάλουμε σε αυτή τη διαδικασία, γιατί έχουμε πειστεί για τη χρησιμότητα όσων ρωτούμε .

Κάπως έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε και τους ασθενείς. Για να γνωρίζουν πού θα πρέπει να στραφούν και ποιός γιατρός ταιριάζει περισσότερο στο προφίλ του οδοντίατρου που αναζητούν, θέλουν και τους οφείλουμε να γνωρίζουν περισσότερα για εμάς.© Copyright : Odontiatriki.gr 2000-2022
All rights reserved. No part of this website may be reproduced, in any form or by any means,
without permission in writing from the webmaster