Οδοντιατρική Σύννεφα

Ημερολόγιο


Τελευταία δημοσίευση:
26 Δεκεμβρίου 2011

Πρώτη δημοσίευση:
1 Οκτωβρίου 2008

Συντάκτης:
Οδοντιατρική

Piercing στη γλώσσα και στα χείλη
Κοσμήματα στόματος
Το άρθρο με μία ματιά
Τι είναι το piercing
Piercing είναι η διάτρηση ενός σημείου του ανθρωπίνου σώματος, με σκοπό τη δημιουργία ανοίγματος, μέσα από το οποίο μπορεί να συγκρατηθεί ένα κόσμημα.

Ως πρακτική, συγκαταλέγεται σε μία ευρεία κατηγορία επεμβάσεων τροποποίησης του ανθρωπίνου σώματος, για μη ιατρικούς σκοπούς.

Οι λόγοι μπορεί να είναι αισθητικοί, σεξουαλικοί, πνευματικοί, θρησκευτικοί, προσωπικής έκφρασης, μόδας, υποδήλωσης μίας σχέσης, μύησης, δημιουργίας χαρακτηριστικού γνωρίσματος μεταξύ των μελών μίας φυλής ή μίας υποκουλτούρας, κ.α.

Οι επεμβάσεις τροποποίησης του σώματος είναι εξαπλωμένες σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη και τα ιστορικά τους ίχνη χάνονται στα βάθη της προϊστορίας.
Οι περιοχές του σώματος που γίνεται το piercing
Η διάτρηση των λοβών των αυτιών για κοσμητικούς λόγους ήταν διαδεδομένη μεταξύ των γυναικών πολλών ευρωπαϊκών λαών από την αρχαιότητα, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες οι θέσεις που επιλέγονται για διάτρηση του σώματος έγιναν πολύ περισσότερες και σε αυτό το ρεύμα προσχώρησαν και οι άνδρες.

Συχνότερες θέσεις διάτρησης στην περιοχή της κεφαλής είναι τα πτερύγια των αυτιών, τα φρύδια, τα χείλη, η μύτη, η γλώσσα και στο υπόλοιπο σώμα, ο αφαλός, η θηλή του στήθους και τα γεννητικά όργανα.

Κάθε περιοχή του σώματος όπου μπορεί να γίνει η μικροχειρουργική επέμβαση του piercing έχει διαφορετικά ανατομικά, ιστολογικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά.

Αυτό σημαίνει ότι από περιοχή σε περιοχή διαφέρει ο βαθμός δυσκολίας της επέμβασης, τα μετεγχειρητικά προβλήματα και ο χρόνος προσαρμογής, δηλαδή..

Ο χρόνος που θα απαιτηθεί για να επουλωθεί το χειρουργικό τραύμα..

Ο χρόνος που θα απαιτηθεί για να συνηθίσει κάποιος την αλλαγή στη φυσιολογική λειτουργία της περιοχής, που θα επιφέρει η τοποθέτηση του κοσμήματος και φυσικά ..

Ο χρόνος για να συνηθίσει κάποιος να ζει με την αυξημένη προσοχή και τη φροντίδα που απαιτείται για την προστασία της περιοχής που έγινε το piercing από μεταγενέστερους τραυματισμούς και μολύνσεις.
Η απόφαση
Ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να διαθέσει το σώμα του και να εκφράσει την προσωπικότητά του με τον τρόπο που θέλει. Σημασία έχει όταν αποφασίζει πώς θα φερθεί στο σώμα του, να έχει επίγνωση γιατί το κάνει, να ξέρει πριν το κάνει σε ποιούς κινδύνους ή συνέπειες θα εκτεθεί και να έχει την ωριμότητα για να το χειριστεί.

Συχνά οι γονείς και οι γιατροί έχουν τις ενστάσεις τους ή είναι επιφυλακτικοί απέναντι σε τέτοιες επιλογές και καλό είναι πριν ρίξετε στον Καιάδα (όχι τους γονείς και τους γιατρούς, αλλά τις αντιρρήσεις τους), να εξετάσετε νηφάλια τη διαφορετική τους θεώρηση και να προσμετρήσετε στη ζυγαριά της κρίσης σας τα ψήγματα σοφίας που μπορεί να κρύβονται στις απόψεις τους.

Αυτή η διαδικασία δεν σας στερεί το δικαίωμα, αυτός ή αυτή που τελικά θα αποφασίσει να είστε εσείς, ευτυχώς..© Copyright : Odontiatriki.gr 2000-2024
All rights reserved. No part of this website may be reproduced, in any form or by any means,
without permission in writing from the webmaster