Οδοντιατρική Σύννεφα

Ημερολόγιο


Πρώτη δημοσίευση:
7 Οκτωβρίου 2011

Συντάκτης:
Πρωτοβουλία Επαγγελματιών Οδοντιάτρων Αττικής
Απόφαση-πρόκληση του Δ.Σ. του Ο.Σ.Α.
ΠΕΟΑ
Για την κάλυψη των εξόδων συμμετοχής στο 31° ΠΟΣ
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 3/10/2011 εγκρίθηκε, με 10 ψήφους υπέρ έναντι 3 κατά, η χορήγηση 600 € για έξοδα μετάβασης στη Θεσσαλονίκη και 80 € για εγγραφή στο 31ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο για κάθε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ο.Σ.Α. με αιτιολογία την ‘τόνωση’ του συνεδρίου.

Σε μια εποχή που οι περισσότεροι συνάδελφοι ζορίζονται να πληρώσουν τα χαράτσια της Πολιτείας και αγωνίζονται να διατηρήσουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα, ενώ πολλοί μένουν άνεργοι και αναγκάζονται να φύγουν μετανάστες στο εξωτερικό (95 αποχωρήσεις από τον Ο.Σ.Α. το 2010, εκτίμηση για 150 αποχωρήσεις το 2011) τα μέλη του Ο.Σ.Α., όταν ψήφισαν την παρούσα πλειοψηφία του Δ.Σ., εξουσιοδότησαν την έγκριση τέτοιου είδους δαπανών;

Στη συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα αν και καταρρίφθηκαν, όλα τα έωλα “επιχειρήματα” υπέρ της χρηματοδότησης του παραπάνω σκοπού, (επισημάνθηκε για ποιά στήριξη του 31ου συνεδρίου μιλάμε, όταν μόνο τα 80 € κατευθύνονται προς το συνέδριο, ενώ τα 600 € καλύπτουν δαπάνες μετακίνησης, διαμονής και δημοσίων σχέσεων “τονώνοντας” όχι το συνέδριο αλλά την οικονομία της Βόρειας Ελλάδος) η προειλημμένη απόφαση πέρασε με συντριπτική πλειοψηφία.

Τέλος, η επίκληση του προεδρείου, ότι αφού δεν πιθανολογείται να μεταβούν όλα τα 13 μέλη του Δ.Σ., η δαπάνη θα είναι… μικρή και άρα συνιστά κινδυνολογία η επίκληση υπερβολικής δαπάνης από τους αντιτιθέμενους, κυρίως αποδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι εισφορές των συναδέλφων.

Την πρόταση καταψήφισαν οι συνάδελφοι:

Πάνος Μωραΐτης, του συνδυασμού “Αντιστεκόμαστε”
Βασίλης Σταθόπουλος, του συνδυασμού “Πρωτοβουλία Επαγγελματιών Οδοντιάτρων Αττικής”
Βασίλης Καλαμάτας, του συνδυασμού “Ανεξάρτητη Οδοντιατρική Φωνή”.

Η Π.Ε.Ο.Α. τιμώντας την εμπιστοσύνη των συναδέλφων, σε μια προσπάθεια αναθεώρησης της απόφασης για λόγους αρχών, προτίθεται να ζητήσει επαναφορά του θέματος σε προσεχή ημερήσια διάταξη, εφόσον έχει τη στήριξη μέσω συλλογής υπογραφών από τα μέλη του Ο.Σ.Α.

ΠΕΟΑ Για την Πρωτοβουλία Επαγγελματιών Οδοντιάτρων Αττικής
Βασίλης Σταθόπουλος
Μέλος Δ.Σ. του Ο.Σ.Α.

© Copyright : Odontiatriki.gr 2000-2023
All rights reserved. No part of this website may be reproduced, in any form or by any means,
without permission in writing from the webmaster