Οδοντιατρική Σύννεφα

Ημερολόγιο


Πρώτη δημοσίευση:
24 Μαρτίου 2010

Συντάκτης:
Οδοντιατρική
Εμβέλεια οδοντιατρείου : Η υπηρεσία Dental Area Tags
Εμβέλεια οδοντιατρείου
Η αναζήτηση οδοντιάτρων στο διαδίκτυο
Για να κατανοήσει κάποιος πώς γίνονται οι αναζητήσεις οδοντιάτρων στο διαδίκτυο, θα πρέπει να γνωρίζει πώς φιλτράρουν οι μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου τα αποτελέσματα και ποιά κριτήρια χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν τη σειρά εμφάνισής τους στον ενδιαφερόμενο.

Μπορείτε να βρείτε πολλές πληροφορίες γύρω από αυτό το θέμα, κάνοντας αναζήτηση με τη φράση "search engine optimization". Εκτός από πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε και σχετικές υπηρεσίες που υπόσχονται ότι θα σας βοηθήσουν να εμφανίζεστε στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων της Google, ή έστω να επιτύχετε μία καλύτερη σειρά κατάταξης στη λίστα.

Ασχέτως εάν θελήσετε να αξιοποιήσετε αυτή την πληροφόρηση ή τις αντίστοιχες υπηρεσίες, σε αυτό το άρθρο θέλουμε να σας παρουσιάσουμε έναν μηχανισμό που αναπτύξαμε στην Οδοντιατρική, για να βοηθήσουμε τις μηχανές αναζήτησης να κάνουν καλύτερο γεωγραφικό εντοπισμό των συναδέλφων.

Ο σκοπός είναι όταν οι μηχανές θα επεξεργάζονται τις πληροφορίες των οδοντιατρείων και θα διαλέγουν ποιά ιατρεία πρέπει να εμφανίσουν στα αποτελέσματα μίας αναζήτησης, να μη λαμβάνουν υπόψη τους μόνο τον δήμο στον οποίο βρίσκεται ένα ιατρείο, αλλά μία ευρύτερη ζώνη που περιλαμβάνει όλες τις περιοχές που μπορούν να εξυπηρετηθούν από αυτό.
Εμβέλεια οδοντιατρείου
Όπως αντιλαμβάνεστε, ένα οδοντιατρείο προσδιορίζεται γεωγραφικά από τη διεύθυνσή του.

Οι αναζητήσεις όμως στο διαδίκτυο γίνονται κατά κανόνα με λέξη-κλειδί έναν δήμο ή μία πόλη. Είναι επόμενο ότι οι μηχανές αναζήτησης θα σεβαστούν την οδηγία του ενδιαφερόμενου, θα διαβάσουν όλες τις διαθέσιμες διευθύνσεις οδοντιατρείων και όποτε συναντήσουν το όνομα του δήμου ή της πόλης που χρησιμοποιήθηκε ως κριτήριο αναζήτησης, θα ανασύρουν αυτή τη διεύθυνση για να την συμπεριλάβουν στη λίστα των αποτελεσμάτων που θα εμφανίσουν.

Ας δούμε ένα παράδειγμα. Έστω ότι ένας ασθενής μένει στο δήμο Καλλιθέας (συνορεύει με τον δήμο Αθηναίων) και ψάχνει να βρει περιοδοντολόγο (ή ποιοί περιοδοντολόγοι υπάρχουν) κοντά στην περιοχή του.

Ασχέτως ποιές λέξεις ή ποιά φράση θα επιλέξει ο ενδιαφερόμενος να βάλει ως κριτήρια στην αναζήτησή του, είναι γεγονός πως η μηχανή αναζήτησης δεν είναι (προς το παρόν) τόσο ευφυής, ώστε να γνωρίζει σε ποιό σημείο του δήμου της Καλλιθέας μένει αυτός που κάνει την αναζήτηση, ποιοί δήμοι βρίσκονται γύρω από την Καλλιθέα, αλλά και το πόσο μακριά είναι διατεθειμένος να φτάσει ο ενδιαφερόμενος προκειμένου να βρει έναν περιοδοντολόγο, ή τον περιοδοντολόγο της αρεσκείας του.

Το πιθανότερο είναι ότι στο μέλλον αυτές οι αναζητήσεις θα γίνονται μέσω των υπηρεσιών χαρτών, στις οποίες θα ορίζει ο ενδιαφερόμενος το κέντρο, την ακτίνα και το κριτήριο μίας αναζήτησης και θα παίρνει μία λίστα αποτελεσμάτων ιεραρχημένα με κριτήρια που επίσης θα ορίζει ο ίδιος.

Αυτό ακριβώς προτείνουμε στους συναδέλφους μας να κάνουν σήμερα. Να ενημερώσουν, με τη δική μας βοήθεια, τις μηχανές αναζήτησης ότι εκτός από τον δήμο ο οποίος αναφέρεται στη διεύθυνση του ιατρείου τους, μπορούν επίσης να εξυπηρετήσουν και τις ακόλουθες γύρω περιοχές (και να τις αναφέρουν ονομαστικά).
Η ακτίνα του κύκλου
Προφανώς τα γεωγραφικά όρια εξυπηρέτησης ενός οδοντιατρείου τα οποία συζητούμε είναι θεωρητικά, αλλά έχουν ένα πολύ συγκεκριμένο και χρήσιμο αποτέλεσμα.

Η εμβέλεια οδοντιατρείου, έτσι όπως την ορίζουμε, είναι ένα εργαλείο βελτιστοποίησης των αναζητήσεων οδοντιάτρων που γίνονται στον ιστό και λειτουργεί στο παρασκήνιό του, χωρίς δηλαδή να γίνεται αντιληπτή.

Η ονομαστική αναφορά των γύρω από το ιατρείο κοντινών περιοχών δεν θα εμφανίζεται στον ενδιαφερόμενο, αλλά θα υπάρχει στον κώδικα της ιστοσελίδας που φιλοξενεί τα στοιχεία κάθε συναδέλφου, αυτόν που σκανάρουν παρασκηνιακά οι μηχανές την ώρα της αναζήτησης.

Απώτερος σκοπός; Να "υποχρεώσει" τις μηχανές αναζήτησης να "διαβάσουν" όχι μόνο το όνομα του δήμου που αναφέρεται στη διεύθυνση του οδοντιατρείου, αλλά και τις γύρω από αυτό περιοχές, που αντικειμενικά μπορεί να εξυπηρετήσει.

Αυτό σημαίνει ότι στα αποτελέσματα της αναζήτησης του ενδιαφερόμενου που μένει στην Καλλιθέα και αναζητά περιοδοντολόγο, θα εμφανιστούν όχι μόνο οι περιοδοντολόγοι της Καλλιθέας, αλλά και των συνοικιών της Αθήνας που είναι κοντά στο δήμο της Καλλιθέας,  όπως και των όμορων δήμων Ταύρου, Ρέντη, Μοσχάτου, Νέας Σμύρνης ή ακόμα πιο μακριά, ανάλογα με την εμβέλεια που έχουν δηλώσει οι περιοδοντολόγοι στην ευρύτερη περιοχή ότι μπορούν να εξυπηρετήσουν, κυρίως υπό την έννοια της εύλογης απόστασης.
Dental Area Tags
Η Dental Area Tags είναι υπηρεσία προσφερόμενη χωρίς χρέωση στους συνδρομητές της Οδοντιατρικής και είναι ένα εργαλείο το οποίο μπορεί να προσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες κάθε περίπτωσης συναδέλφου και κάθε περιοχής χωριστά.
© Copyright : Odontiatriki.gr 2000-2023
All rights reserved. No part of this website may be reproduced, in any form or by any means,
without permission in writing from the webmaster