Οδοντιατρική Σύννεφα

Ημερολόγιο


Τελευταία δημοσίευση:
24 Οκτωβρίου 2014

Πρώτη δημοσίευση:
8 Φεβρουαρίου 2009

Συντάκτης:
Οδοντιατρική
Εμφυτεύματα πληροφοριών
Infoplants
Η δόμηση της πληροφόρησης
Η αντίληψη του ανθρώπου μέσα σε ένα περιβάλλον που κατακλύζεται από πληροφορίες μπορεί εύκολα να κουραστεί από την πληθώρα των δεδομένων και να παραιτηθεί από τη συνέχεια της ενημέρωσης, τη στιγμή ακριβώς που δεν θα θέλαμε να το κάνει.

Όταν έχει φτάσει στις δικές μας πληροφορίες, αυτές που θα θέλαμε να γίνουν ευρύτερα γνωστές και προσδοκούμε μέσα από τη γνωστοποίησή τους να αποκομίσουμε ένα θεμιτό όφελος.

Συνεπώς η πληροφόρηση δεν θα πρέπει να γίνεται με σαρωτικό και αδιαμόρφωτο βομβαρδισμό από όγκους πληροφοριών. Χρειάζεται τέχνη στην παρουσίασή τους. Μία τέχνη που απαιτεί εκλεπτυσμένη αξιοποίηση κανόνων διάθρωσης, αφαίρεσης και αισθητικής.
Διακόπτες εμφάνισης εμφυτευμένων πληροφοριών
Στα παραδοσιακά κείμενα χρησιμοποιούμε ως εργαλεία σύνταξης τον τίτλο, τα κεφάλαια, τις παραγράφους, τις παραπομπές κοκ.

Στα κείμενα ιστού, εκτός από τα παραδοσιακά εργαλεία σύνταξης, χρησιμοποιούμε επίσης τους υπερσυνδέσμους (links), οι οποίοι λειτουργούν ως σήματα οδικής κατεύθυνσης σε διασυνδεδεμένα κείμενα.

Εκτός όμως από τους υπερσυνδέσμους, στον ιστό έχουμε στη διάθεσή μας ένα ακόμα εργαλείο, που θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε διακόπτη πληροφοριών.

Πρόκειται για λέξεις ή εικόνες οι οποίες λειτουργούν ως διακόπτες on/off. Με το πάτημά τους, ανοίγουν και αποκαλύπτουν τμήματα περιεχομένου της ιστοσελίδας που δεν ήσαν μέχρι εκείνη τη στιγμή ορατά.

Να ένα απλό παράδειγμα διακόπτη, πατήστε το!
Χρησιμοποιείστε αυτή τη δυνατότητα στην εγγραφή σας
Υπήρξαν φορές που συνάδελφοι ήθελαν να εμφανίζονται περισσότερες πληροφορίες στο χώρο της εγγραφής τους στον κατάλογο, αλλά επειδή αυτό θα την έκανε να φαίνεται ογκώδης και αταίριαστη με τη συνολική εμφάνιση της ιστοσελίδας, προτίμησαν να τις παραλείψουν.

Τώρα πια έχετε στη διάθεσή σας έναν τρόπο εισαγωγής περισσότερων πληροφοριών στο χώρο της εγγραφής σας, χωρίς να αλλοιώνεται η αρχική της εμφάνιση.

Μπορεί να είναι πληροφορίες για τις σπουδές σας, το είδος των οδοντιατρικών υπηρεσιών που παρέχετε, το ωράριο λειτουργίας του ιατρείου σας, ο χάρτης της περιοχής σας και ότι άλλο μπορεί να φανεί χρήσιμο σε όσους δείξουν ενδιαφέρον για την εγγραφή σας και θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα για εσάς, άμεσα.
Πληροφόρηση on demand
Οι διακόπτες εμφάνισης και απόκρυψης πληροφοριών επιτρέπουν στις ιστοσελίδες να έχουν γραμμένες περισσότερες πληροφορίες από όσες εμφανίζουν αρχικά. Με αυτόν τον τρόπο τα μάτια του αναγνώστη μπορούν να διαβάσουν ή να σκανάρουν το περιεχόμενο της σελίδας πιο γρήγορα και πιο ξεκούραστα.

Οι μη ορατές αρχικά πληροφορίες υπάρχουν στο παρασκήνιο και εμφανίζονται μόνο σε όποιον επιλέξει να τις δει, χωρίς να επιβαρύνουν το αναγνωστικό φορτίο των υπολοίπων επισκεπτών της ιστοσελίδας.© Copyright : Odontiatriki.gr 2000-2023
All rights reserved. No part of this website may be reproduced, in any form or by any means,
without permission in writing from the webmaster