Οδοντιατρική Σύννεφα

Ημερολόγιο


Πρώτη δημοσίευση:
6 Ιανουαρίου 2009

Συντάκτης:
Οδοντιατρική
Case Presentations
Παρουσιάσεις Περιστατικών
Η χρησιμότητα της παρουσίασης περιστατικών
Η παρουσίαση περιστατικών έχει αυταπόδεικτη θέση και χρησιμότητα στην εκπαιδευτική διαδικασία, ωστόσο μπορεί αν γίνει με τη σωστή επιλογή των περιπτώσεων και την κατάλληλη παρουσίαση, να αποδειχτεί μία αξιόλογη προσέγγιση για την διαφώτιση και την εξοικείωση των ασθενών, με τα είδη των οδοντιατρικών πράξεων, των μεθόδων και των μέσων που χρησιμοποιούνται.
Η επιλογή των περιπτώσεων
Όπως συνηθίζουμε να κάνουμε στην Οδοντιατρική, ετοιμάσαμε μία στοχευμένη διαδικτυακή εφαρμογή (web application) για την καλύτερη δυνατή παρουσίαση του σχετικού υλικού και τη θέτουμε στη διάθεση της οδοντιατρικής κοινότητας.

Εναπόκειται πλέον στους συναδέλφους να αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα, στο βαθμό που επιθυμούν και στη χρονική περίοδο που θα επιλέξουν.

Θα μπορούσαμε να περιορίσουμε την πρόσκλησή μας σε συγκεκριμένους συναδέλφους, αλλά θέλουμε όλοι ανεξαιρέτως να έχουν πρόσβαση παρουσίασης της εργασίας τους και να τύχουν ισότιμης προβολής.

Καταλυτικό κριτήριο επιλογής μίας παρουσίασης για δημοσίευση είναι η ποιότητα του οπτικού υλικού που θα την συνοδεύει. Είναι σημαντικό οι φωτογραφίες να ακολουθούν βήμα προς βήμα τα στάδια της θεραπευτικής διαδικασίας, ώστε να γίνονται ιδιαιτέρως κατατοπιστικές.

Επιδίωξη επίσης αποτελεί το να προέρχονται τα περιστατικά από διαφορετικά πεδία της οδοντιατρικής (αισθητική οδοντιατρική, οδοντική χειρουργική, προσθετική, εμφυτευματολογία, ορθοδοντική, στοματολογία, περιοδοντολογία, παιδοδοντία, ενδοδοντία κ.α.) και να μην επικαλύπτονται θεματολογικά.
Τα πνευματικά δικαιώματα
Η παραχώρηση υλικού για την παρουσίαση οδοντιατρικών περιστατικών από τον ιστότοπό μας, δεν αφαιρεί, αλλά αντιθέτως διασφαλίζει τα πνευματικά δικαιώματα των συναδέλφων επ' αυτού.

Επιπροσθέτως δεν τίθεται από πλευράς μας κανένας απολύτως περιορισμός ή προϋπόθεση για την περαιτέρω αξιοποίηση αυτού του υλικού, συμπεριλαμβανομένης και της δημοσίευσής του σε άλλους ιστότοπους ή ιστολόγια.
Ο τρόπος παρουσίασης
Η παρουσίαση των περιστατικών θα γίνεται με την χρησιμοποίηση μίας Flash εφαρμογής η οποία θα προβάλει διαδοχικά τις φωτογραφίες και θα τις συνοδεύει με την παράλληλη αφήγηση του σχολιασμού τους (εάν βρίσκεσθε στην ευρύτερη περιφέρεια του λεκανοπέδιου της Αθήνας, ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί η ηχογράφηση).

Η προφορική αφήγηση θα μεταφερθεί και σε μορφή κειμένου, το οποίο θα συνοδεύει την παρουσίαση.

Αν βρίσκεσθε εκτός λεκανοπεδίου Αθήνας, η παρουσίαση θα τροποποιηθεί σε δημιουργία ενός φιλμ (movie clip) εικόνων και σχολίων (captions) η οποία επίσης θα συνοδεύεται από το αντίστοιχο επεξηγηματικό κείμενο.

Είμαστε στη διάθεσή σας, για να σας δώσουμε πληρέστερη ενημέρωση για τη μεθοδολογία της δημοσίευσης.© Copyright : Odontiatriki.gr 2000-2024
All rights reserved. No part of this website may be reproduced, in any form or by any means,
without permission in writing from the webmaster