Οδοντιατρική Σύννεφα

Ημερολόγιο


Πρώτη δημοσίευση:
14 Ιανουαρίου 2009

Τελευταία δημοσίευση:
8 Δεκεμβρίου 2010

Συντάκτης:
Οδοντιατρική

Έλεγχος αυθεντικότητας των δημοσιευόμενων μηνυμάτων με sms
Τηλεφωνική επαλήθευση
Η ανωνυμία του χρήστη του διαδικτύου
Η ανώνυμη περιήγηση στο διαδίκτυο είναι ένας βαθμός ελευθερίας και άνεσης που όλοι μας απολαμβάνουμε και δεν θα θέλαμε να μας στερήσουν ή περιορίσουν.

Υπάρχουν όμως και ορισμένες περιπτώσεις, όπως όταν κάνουμε αγορές από ηλεκτρονικά καταστήματα, όπου για ευνόητους λόγους αποδεχόμαστε να δώσουμε πολύ σημαντικές και ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες, για να πραγματοποιηθεί η συναλλαγή μας.

Στην Οδοντιατρική, με την υπηρεσία δημοσίευσης μηνυμάτων από οδοντιατρικούς ασθενείς και συναδέλφους (με ερωτήσεις, απόψεις, αγγελίες κλπ) προσπαθούμε να κρατήσουμε τις ισορροπίες ανάμεσα στην προστασία της ανωνυμίας του επισκέπτη μας και την αξιοπιστία των δημοσιευμάτων μας.
Η ανωνυμία των email
Τα email ή τα άμεσα μηνύματα που παίρνουμε από τους επισκέπτες μας, συχνά δεν έχουν κανενός είδους πληροφορία για το ποιός είναι ο αποστολέας τους, παρά μόνον μία διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας την οποία οποιοσδήποτε μπορεί να αποκτήσει χωρίς να δώσει τα πραγματικά του στοιχεία.

Αν εξαιρέσει κανείς τις διευθύνσεις email που δίνονται από τους ISPs (Otenet, Forthnet, Hol κλπ), για όλες τις υπόλοιπες διευθύνσεις δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιός πραγματικά είναι ο αποστολέας.

Σε πολλές λοιπόν περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με έναν άγνωστο, ο οποίος εμφανίζεται ως οδοντιατρικός ασθενής ή ως συνάδελφος, αλλά χωρίς να μας δίνει το παραμικρό τεκμήριο επιβεβαίωσης της αυθεντικότητας του προσώπου του και του μηνύματός του.
Η υποχρέωση προστασίας των υπηρεσιών δημοσίευσης
Στην πλειονότητά τους τα email και τα μηνύματα για τα οποία συζητάμε φαίνονται αληθοφανή. Οι ασθενείς είναι ασθενείς και οι οδοντίατροι είναι οδοντίατροι. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό.

Δεν θέλουμε να ξεβολέψουμε τους επισκέπτες μας από την ανωνυμία τους, αλλά πρέπει με κάποιο τρόπο να διασταυρώνουμε αυτά που δημοσιεύουμε.

Στην πραγματικότητα δεν μας ενδιαφέρει ούτε το ονοματεπώνυμο, ούτε οποιοδήποτε άλλο στοιχείο ταυτότητας του ανθρώπου που επικοινωνεί μαζί μας. Αισθανόμαστε καλύτερα όταν ξέρουμε με ποιόν μιλάμε, γιατί η προσωπική επικοινωνία είναι καλύτερη από την απρόσωπη, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτήν.

Αυτό που πρωτίστως μας ενδιαφέρει είναι να αποκλείσουμε την πιθανότητα πρόσβασης στις δημοσιεύσεις μας spam μηνυμάτων.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν άνθρωποι όλων των ποιοτήτων και προθέσεων και η τοποθέτηση φίλτρων προστασίας των δημοσιευμένων πληροφοριών και κατ' επέκταση των αναγνωστών από κακόβουλες ενέργειες, είναι επιβεβλημένη για κάθε σοβαρό ιστότοπο.
Η διαδικασία είναι απλή
Κάθε συνάδελφος ή απλός επισκέπτης της τοποθεσίας μας που επικοινωνεί μαζί μας για ένα θέμα που θα οδηγήσει στη δημιουργία νέας δημοσίευσης, θα πρέπει στο email που θα μας στείλει να μας γράψει το ονοματεπώνυμό του και έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου.

Από αυτό το κινητό θα του ζητήσουμε στη συνέχεια να στείλει ένα sms στην τοποθεσία μας, στο οποίο θα έχει γράψει μόνο το ονοματεπώνυμό του.

Η τηλεφωνική επαλήθευση μετά από την ταυτοποίηση των καρτοκινητών είναι πλέον απλή και διευκολύνει και τις δύο πλευρές για χρήσιμες και ασφαλείς δημοσιεύσεις.© Copyright : Odontiatriki.gr 2000-2023
All rights reserved. No part of this website may be reproduced, in any form or by any means,
without permission in writing from the webmaster